Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Geen omweg

Soms moet je de route aanpassen. Deze keer is dat voor duikreporter Leendert Smit zowel boven als onder water het geval.

Voor het tweede opeenvolgende weekend is de A29 afgesloten en ik wil geen lange omweg maken op de plek te komen waar ik wil duiken. Goede raad is duur dus dan maar richting Scharendijke-Den Osse. Het is al tegen half tien dus het zou misschien al druk kunnen zijn bij de Kerkweg maar dat valt reuze mee. Er staan maar 5-6 auto’s (dat heb ik het liefst het hele jaar maar ja…). Jammer is alleen dat kennelijk het (drink)water is afgesloten dus ik kan niet even lekker spoelen na de duik. Een duiker die het water net uit is staat met zijn buurman te praten en ik vang op dat beneden de 5 meter het zicht snel slechter wordt.

20180127_011__DSC1639-61785

Ik besluit dan ook de helling te gaan volgen vanaf de steiger naar het oosten. Hopelijk kom ik mijn vriend de Dahlia weer tegen. Onderwater lijkt het zicht prima maar als je eenmaal over de rand bent en naar beneden afzakt, zit je al snel in de mist. De reef Balls zijn dus geen optie vandaag. Rechtsaf dan maar en kijken of we wat tegenkomen. Aanvankelijk is dat niet zo heel veel. Ik probeer wat penseelkrabbetjes maar die hebben er echt geen zin in vandaag. Gelukkig vind ik al snel de Dahlia en hij staat mooi open dus ik ga aan de slag. Ik kan er helaas maar aan 1 kant bij want hij zit nogal in een hoekje gedrukt tegen een bijna verticale betonwand aan.

20180127_021__DSC1649-61785

In een verder wat bruin, grijze omgeving staat hij wel mooi te pronken. Ik volg de helling verder tot boven mij het hard substraat stopt en overgaat in zand. De helling wordt een richel gevormd door in V-vorm tegen elkaar staande betonplaten. Hier is wat meer leven en ik probeer wat te spelen met natuurlijk licht want het is hier zo helder als glas en het zonnetje is gaan schijnen.

20180127_036__DSC1664-61785

Pas als ik mijn vingers nauwelijks meer voel keer ik om en zwem terug richting steiger. Ik ben bijna een uur weg geweest bij een watertemp van 5 graden. Gelukkig kan ik op de parkeerplaats lekker opwarmen want het is inmiddels zeer aangenaam weer.

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten