Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: OCEAN REEF ARIA

DuikeninBeeld testte een serie snorkelmaskers. Dit zijn de resultaten van het ARIA masker van OCEAN REEF.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting en resultaten.

Eerste aanblik en gebruik
Het OCEAN REEF ARIA masker S/M en L/XL ziet er kwalitatief goed uit en voelt betrouwbaar aan. Aan de zijkant van het masker staat de maat zodat je niet snel een te klein of te groot masker pakt. Het (de)monteren van de snorkel gaat makkelijk. De netjes afgestikte elastieken banden zijn lang genoeg om het masker makkelijk op te zetten en goed aan te trekken. De pasvorm is erg goed en de siliconen rand is zacht en sluit goed af. Boven water beslaat het masker bij het orinasaal kapje na een paar keer zwaar in- en uitademen, maar het beslaat niet in je gezichtsveld.

Bij het snorkelen, de hoekduik en het zwemmen onder water beslaat het masker niet. Het gezichtsveld is groot maar lijkt wel iets kleiner dan boven water. Door de zachte siliconen rand sluit het masker goed aan op het gezicht en lekt het dus niet. Ademen gaat erg makkelijk. Je kan je goed focussen op alles wat er onder water te zien is zonder afgeleid te worden door je materiaal.

Score op belangrijke punten – 1-5, waarbij 1 slecht is en 5 goed

Snorkel (de)montage: 4
Comfort bij op- en afzetten: 5
Comfort met masker op: 5
Ademgemak: 5
Beslaan: Nee
Helder en goed zicht: Ja
Gezichtsveld: Groot
Waterloosventiel: 5
Extra’s: tasje
Accessoires: Veel accessoires, zoals een inzetbril op sterkte of een GoPro houder, zijn los verkrijgbaar.


Conclusie
Een masker dat precies doet waar het voor bedoeld is: je kunt lekker snorkelen zonder dat je wordt afgeleid door beslaan, vollopen of ademen. Comfortabel en eenvoudig in gebruik. Goed om te weten: de fabrikant van het masker is OCEAN REEF. Deze producent van volgelaatsmaskers voor duiken is de geestelijk vader van het oorspronkelijke concept voor snorkelmaskers en dat zie je terug in de uitvoering.

Klik hier voor de volledige test, een toelichting en de resultaten.
Als je op de maskers hieronder klikt, zie je de bevindingen van onze testpersonen per masker.

Wij zijn bij het uitvoeren van de tests zo zorgvuldig mogelijk te werk gegaan – de bevindingen zijn de objectieve mening van de testpersonen. Hoe jij de snorkelmaskers ervaart, kan verschillen.
Dit overzicht is GEEN compleet overzicht. Er kunnen meer snorkelmaskers op de markt zijn. Aan deze test kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief