Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: DivePro Bella

DuikeninBeeld testte in het voorjaar van 2018 een reeks snorkelmaskers. Dit vindt ons testteam van het DivePro Bella masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

De Divepro Bella is onbetwist het meest bijzondere masker dat we testen. Het is voorzien van een luchtkanaal dat recht in het midden van het masker in het verlengde van de snorkelpijp zit. Je hebt dus een transparante buis tussen de ogen. Ook heeft het een rubberbandensysteem dat met een kliksluiting op je achterhoofd vastgezet wordt.
Het monteren van de snorkel gaat makkelijk en de borging werkt ook goed. Maar het afstellen van de banden duurt wel even. Bovendien, als je het masker opzet, drukt de sluiting van de banden op de achterhoofd en trekken de banden aan je haren. Dit wordt door onze testers als onprettig ervaren.

In het water beslaat het masker een beetje en werkt het waterloosventiel redelijk, maar heel opvallend is de lekkage tijdens het zwemmen. Als je de banden heel strak aantrekt, lekt het snorkelmasker niet, maar dan drukt de sluiting op je achterhoofd en trekken de banden aan je haren. Doe je dat niet, dan drupt het water je masker in. Als je met dit masker wilt snorkelen, kies je dus tussen twee kwaden.

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Nee
Verpakking: Plastic zak
Gebruiksaanwijzing: Nee
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief