Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Materiaal / Snorkelmateriaal

Maskers – handige tips

Een duikmasker kan het verschil zijn tussen een leuke of vervelende (snorkel)duik. Mares heeft tips voor je.

Een masker is een heel persoonlijk product. Wat bij de een goed zit, vindt een ander vreselijk. Bovendien luistert de pasvorm erg nauw – dus… pas een masker voordat je het koopt!

Hoe je een masker past? Ja, je zet het op je voorhoofd en ademt door je neus in om te kijken of het vacuüm zuigt. Vroeger in de tijd van de rubber maskers was dat voldoende. Maar bij de siliconen maskers van nu (silicone is vettig en plakt altijd op het gezicht!) moet je ook een mondstuk van een ademautomaat of snorkel in je mond doen en kijken of de maskerrand dan nog steeds goed aansluit. Zo gebruik je het masker immers in het water.

Wil je een masker met één of twee glazen? Voor brildragers is de keuze simpel: twee glazen want zij hebben correctieglazen nodig. Dat is meteen de volgende vraag: levert de fabrikant ook correctieglazen voor het model masker?

Als de gespen op het frame vast zijn, let dan op dat ze in het midden zitten. Zitten ze te hoog of te laag, dan kantelt het masker als je de banden strakker zet. En dat betekent water in het masker.

Wat is het inwendig volume in het masker? Is de ruimte groot, dan kan er heel veel water in. En dat moet je er ook weer ook blazen.

Gebruik geen tandpasta of cola om het venster van je masker schoon te maken! De kalk in de tandpasta en het citroenzuur in de cola zijn zonde om daar voor te gebruiken – het een is gemaakt om je tanden te reinigen en het andere om op te drinken. Gebruik een anticondensmiddel dat speciaal is gemaakt om het beslaan van je masker tegen te gaan!

Houd je masker schoon! Onder de rand kan heel veel vuil aankoeken. Je ziet het niet, maar het zit er wel. Hoe je het schoonhoudt? Gewon met een sopje van water en afwasmiddel! Niet in de vaatwasser!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief