Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – Sea Turtle Deluxe

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Sea Turtle Deluxe masker. 

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Het Sea Turtle Deluxe snorkelmasker valt zonder meer op. Het is een rond masker met een kliksnorkel. Dat klikken werkt goed – de snorkel zit snel vast en kan maar op een manier worden bevestigd. Hij sluit niet af op een o-ring, maar op silicone, dat aan de binnenzijde zit. Wanneer we het masker opzetten, zit het enigszins strak waardoor je de veer van de snorkel tegen je hoofd voelt drukken – niet prettig. De bolling van het masker geeft een lichte vertekening.

Die lichte vertekening ervaren we ook in het water – het is net alsof je naar een 3D-film kijkt zonder 3D-bril. Je moet blijven focussen, vooral als je dichtbij iets bekijkt. Bij objecten veraf lijkt de vertekening een stuk minder. Het strakke gevoel van het masker trekt wel weg, maar de veer blijft onprettig tegen het hoofd aan drukken. Het ademgemak is goed en het waterloosventiel werkt prima. Het snorkelmasker beslaat bij één tester heel licht langs de rand, maar zeker niet storend.

Echter, vanwege het vertekende beeld zouden de testers dit masker niet zo snel kiezen.

Let op: verwar dit masker niet met broertje Sea Turtle – dat masker is echt van een andere (betere) klasse!

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief