Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ad Aleman – Een ontmoeting met een oude bekende

Snorkelend in het Grevelingenmeer ziet Duikreporter Ad ineens iets bekends… nog steeds even mooi!

Het is nog ff lente, dus voor dat de koude dagen eraan komen nog maar een keer te water. Ik ga proberen om japanse zeepissebedden te fotograferen. Aan de noordkant van de noordelijke strekdam is er te veel beweging in het water om dit kleine spul te kunnen vinden. Wel een fraaie knotszakpijp die is omgevens door een kolonie mosdiertjes.

Ad Aleman 28.03.2020 knotszakpijp-114521

Als ik het havenlicht rond, kom ik een oude bekende tegen. Het is de mooie rode zeedahila die ik in 2019 voor het laatst op deze locatie gezien heb. Deze dahlia wil zich nogwel eens verplaatsen, maar nu weer goed zichtbaar.

Ad Aleman 28.03.2022 Zeedahlia-114521

Dan ben ik weer in de beschutting van de dam en ga ik op zoek naar de kleine japanse zeepissebedden. Klein zijn ze, het mannetje kan 3.2 mm worden en het vrouwtje wordt niet meer dan 2.4 mm lang. Er zijn er best wel veel denk ik en maak heel veel foto’s. Als ik later thuis de resultaten bekijk, zijn het meestal verschalingen die ik gefotografeerd heb, maar ook een levend exemplaar.

Ad Aleman 28.03.2020 Japanse zeepissebed 2-114521

Ad Aleman 28.03.2022 Japanse zeepissebed-114521

Als extraatje komt er als ik uit het water wil gaan een levenbarende slangster in beeld, die mag dan ook op de foto.

Ad Aleman 28.03.2022 Levenbarende slangster-114521

1 reactie

  1. Leuk dat die rode dahlia er nog is. Ik ben er ook wel eens een jaren kwijt en dan ineens vind ik hem weer terug.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief