Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Indonesië - Reisideeën

Murex Manado, Indonesië

Murex Manado Resort ligt aan de kust te midden van een weelderige, tropische watertuin en een prachtig uitzicht op Manado Tua, een uitgestorven vulkaan en het eilandje Bunaken. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt bij aankomst in het resort.

Het verblijf is op basis van volpension met een combinatie van à-la-carte- en buffetdiners, geserveerd op ons terras aan zee of in ons nieuwe restaurant. In totaal zijn er 15 bungalows in het resort, klein maar fijn!

De tropische tuinen van het resort zijn een ontdekkingsreis zelf waard. Er zijn waterlelie- en koivijvers en beekjes met bronwater die je over kan steken via bamboebruggen. Er zijn vele verschillende soorten orchideeën en talloze tropische bloemen te vinden in allerlei kleuren. De tuinen trekken een verscheidenheid van vlinders en vogels aan en ieder jaar nestelen er schildpadden op het zwarte zandstrand.

De prachtige drop offs waar Bunaken Nationaal Park zo beroemd om is, liggen op slechts 35 minuten varen afstand van het resort. Door het warme water (29C°) en het fantastische zicht is duiken om Bunaken geschikt voor duikers van ieder niveau. Hoogtepunten zijn dolfijnen die de boot begeleiden, ontelbare schildpadden, grote scholen vissen en rifhaaien. De gezonde riffen en adembenemende onderwaterlandschappen bieden een gigantische biodiversiteit en verscheidenheid aan duikstekken. Zelfs de meest doorgewinterde duiker zal hier de ogen uitkijken.

Manado Bay biedt geweldige muck-duiken en uitstekende mogelijkheden voor (macro)onderwaterfotografie. Ook hier zijn de duikstekken voor duikers van ieder niveau. Hoogtepunten van de duiken hier zijn onder andere enkele van de zeldzaamste en meest unieke onderwaterwezens van Indonesië; verschillende soorten octopussen, hengelaarsvissen, zeepaardjes en een scala aan naaktslakken.

Alle duikgidsen van Murex zijn opgeleid in onderwaterbiologie en onderwaterfotografie om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ervaringen onder water hebt.  En met twee van zulke gevarieerde duikgebieden voor de deur is het geen wonder dat duikers keer op keer terugkeren naar Murex Manado.

Je kunt Manado ook ‘doen’ als onderdeel van de Passport to Paradise-trip – in combinatie met Bangka en Lembeh.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief