Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Blog / Indonesië - algemeen

Noord-Sulawesi – De verborgen schat van Indonesië

Noord-Sulawesi in Indonesië is een ware smeltkroes van culturen, mensen en natuur. In deze relatief kleine regio van Indonesië zul je versteld staan van de diversiteit, zowel op het land als onder water. Er zijn vier toonaangevende duikregio’s in Noord-Sulawesi, waaronder: Bunaken Marine Park, Manado Bay, Bangka Island en de Lembeh Strait. Elk van deze regio’s biedt zeer verschillende duiken en een breed scala aan zeeleven, waaronder talrijke endemische soorten.

Bunaken Marine Park

Duik in het wereldberoemde Bunaken Marine Park en je zult versteld staan van de enorme omvang van de koraalwanden die afdalen naar de oceaanbodem, die op sommige plaatsen bijna 2 km diep is. De duikplekken rond Bunaken, Siladen Island en Manado Tua staan bekend om hun grote populatie groene zeeschildpadden. Het is bijna onmogelijk om een duik te maken zonder ze te zien, vooral op duikplekken zoals Lekuan. Duiken rond Bunaken onthult ook een groot aantal critters, scholen rifvissen in het ondiepe water, prachtige harde koraaltuinen. Let ook op of je patrouillerende haaien en passerende adelaarsroggen ziet. In Bunaken is de show nog niet voorbij als je weer op de boot stapt. Deze regio staat bekend om waarnemingen van migrerende potvissen die zonnebaden aan de oppervlakte, en van grienden en scholen dolfijnen die de duikboten begeleiden door langszij te springen en te surfen in de boeggolf.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Manado Bay

Manado is de hoofdstad van de provincie Noord-Sulawesi en de lange kustlijn loopt rond een grote baai die een combinatie biedt van muck- en rifduikplekken. Veel van de duikplekken hier hebben ondiep water, koraaltuinen en muck-duikhellingen die hotspots zijn voor allerlei vreemde en bizarre critters. Je zult ook plekken vinden met zeegrasvelden die verschillende soorten zeepaardjes en dugongs aantrekken waarvan bekend is dat ze het gebied vaak bezoeken. Aan de zuidkant van de baai ligt Tanjung Kelapa, één van de beste rifplekken waar zachte koralen levendige kleuren toevoegen en scholen tropische rifvissen een indrukwekkende prestatie leveren voor groothoekfotografen.

Bangka

Dit afgelegen tropische eiland is omgeven door caleidoscopische zachte koraalriffen die gewoon barsten van kleur en waar het wemelt van het leven. Bangka is een schoolvoorbeeld van de diversiteit van Moeder Natuur op haar best. De critters hier behoren tot enkele van de meest unieke en zijn zeer geliefd bij onderwaterfotografen, waaronder drie soorten dwergzeepaardjes, spookfluitvissen, een overvloed aan naaktslakken, hengelaarsvissen en ontelbare prachtige kreeftachtigen en koppotigen. Bangka’s rotsachtige duikplekken zoals Sahaung en Batu Tiga bieden non-stop actie in de planktonrijke stromingen. Kijk uit naar rifhaaien, adelaarsroggen en pelagische roofdieren, waaronder tonijn en barracuda. Peter’s Sponge is een unieke witte zand muckduik waar een scala aan critters te vinden is, en staat bekend om het waarnemen van dugongs in de vroege ochtend in het ondiepe water.

Lembeh Strait

De Lembeh Strait is een mekka voor macro-onderwaterfotografen en wordt ook wel “de critter hoofdstad van de wereld” genoemd. Lembeh’s enorme overvloed aan zeldzaam en ongewoon zeeleven is vrijwel ongeëvenaard op deze aarde. Hoewel Lembeh’s vulkanische, zwarte zandplekken voor ‘muckduiken’ op het eerste gezicht kaal lijken, zul je merken dat het hotspots zijn voor enkele van het meest ongelooflijke zeeleven op aarde, met nieuwe ontdekkingen die hier jaar na jaar worden gedaan. Enkele van Lembeh’s meest iconische critters zijn flamboyante inktvissen; pygmee zeepaardjes; 8 soorten hengelaarsvissen; tijger- en harlekijngarnalen; mimic octopus, wonderpus, de endemische Banggai kardinaalvis, rhinopias, en dat is voordat je zelfs maar een nachtduik maakt!

Topactiviteiten Noord-Sulawesi

Als u uw tijd niet onder water doorbrengt, biedt Noord-Sulawesi avontuur, rijke cultuur en adembenemende natuurlijke schoonheid ook aan land. Maak een culturele tour door de Hooglanden van Minahasa en je zult zien hoe deze rijke en vruchtbare regio koffie, rijst, verse bloemen, suikermaïs, cassave en een overvloed aan kruiden, specerijen en tropisch fruit produceert. Voor degenen die actiever willen zijn in de Hooglanden, bezoek de Mahawu vulkaan en maak een trektocht rond de kraterrand terwijl je het adembenemende uitzicht op de omgeving bewondert. Er zijn ook verschillende watervallen te ontdekken, evenals traditionele Minahasan ‘waruga’ (monolithische stenen graven) en historische Japanse grotten uit de Tweede Wereldoorlog.

Geen vakantie is compleet zonder tijd op het strand. De noordkust van Noord-Sulawesi is zeker een bezoek waard vanwege zijn afgelegen baaien, witte zandstranden en rustige lagunes – die perfect zijn om te snorkelen en af ​​te koelen. Enkele van de beste stranden zijn Pantai Paal en de stranden rond het Pulisan gebied.

Reizen naar Noord-Sulawesi

Reizen naar Noord-Sulawesi is verrassend eenvoudig. Voor Bunaken, Manado, Bangka en Lembeh is er de lokale luchthaven Manado International Airport (MDC). Er zijn directe vluchten vanuit Singapore, Jakarta en Bali. Vanaf Manado Airport is elk van deze regio’s gemakkelijk te bereiken, maar waarom zou je er maar één bezoeken? Om elk van deze onderscheidende bestemmingen in één reis te verkennen, sluit u zich aan bij Murex Dive Resorts voor een “Passport to Paradise”!

Transfer tussen resorts per boot, en duik onderweg! Geen verspilde transferdagen en geen auto’s, duik gewoon van resort naar resort!

Murex Manado ligt aan de kust in een rustig dorpje buiten de stad. Duiken in Manado Bay ligt letterlijk voor de deur en het Bunaken Marine Park ligt op slechts 30 minuten varen met de boot.
Murex Bangka ligt aan zijn eigen witte zandstrand en biedt zowel accommodatie grenzend aan de oceaan, als op een heuvellandschap.
Lembeh Resort biedt een beschutte locatie op Lembeh Island, luxe accommodatie en exclusieve service. Combineer deze drie exclusieve duikresorts met een “Passport to Paradise” – de Indonesische duiktrip van je leven!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief