Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken / Reizen

Iedereen aan het duiken!

Omdat duiken onze business is, is het belangrijk dat al ons personeel ook weet wat duiken is. Natuurlijk horen ze van onze gasten en duikgidsen over hoe mooi het onder water is en wat er allemaal te zien is. Maar dat is alleen van horen zeggen – eigenlijk moeten ze het allemaal zelf ervaren.

Afgelopen week hebben we de eerste keer een ‘discover scuba’-duik georganiseerd voor al ons kantoorpersoneel. Sommigen hadden er heel veel zin in, sommigen zijn angstig en er zijn er ook die helemaal niet willen. Het is ook niet raar – want ook al is Sulawesi een eiland, mensen die uit de bergen komen, kunnen vaak niet zwemmen.

Murex_MarkusRoth2De drie die als eersten mee in het water gaan, zijn Sunny (reserveringen), Conny (frontdesk) en Meiny (human resources). We zijn met 2 instructeurs (Pim & Peter) en 1 DM (David) om ervoor te zorgen dat er niets fout kan gaan.

Maar je kan nog zo goed mogelijk voorbereid zijn, als het weer niet meewerkt wordt het al veel moeilijker en vooral spannender voor de deelnemers. De voorgaande week hebben we perfect weer gehad met een zee die spiegelglad was, geen golfje te zien. Uitgerekend vandaag staat er een sterke westenwind, regent het en zijn er flinke golven op het huisrif.

RTEmagicP_Murex_staff_blog

Na een uitgebreide briefing gaan we het water in. Sunny heeft al eerder gedoken en die verdwijnt snel met David onder water om een uur later weer boven te komen. Peter heeft Conny onder zijn hoede genomen. Vooraf had ze veel twijfels maar die verdwijnen snel als ze eenmaal onder water is. Ze geniet van de duik. Ik heb Meiny bij me, zij heeft weinig waterervaring en is heel zenuwachtig. De golven maken het er ook niet aangenamer op voor haar.

RTEmagicP_Murex_MarkusRoth_01Na eerst op onze knieen in 1,5 m diep water te hebben gezeten lijkt ze er klaar voor. We zwemmen aan de oppervlakte een stukje verder uit en willen onder duiken. Na 0,5 m signaalt ze dat ze omhoog wil, water komt in haar neus en ze heeft ook water doorgeslikt. Na een korte rustpauze aan de oppervlakte proberen we het nog een keer maar hetzelfde gebeurt en ze wil niet meer. Ze wil alleen nog maar het water uit.

Hierna ga ik met Athy (accounting) het water in. Zij gaat meteen als een vis. We doen een duik van 45 minuten en ze geniet ervan. Sonny (stock control) probeert het met Peter maar houdt het snel voor gezien.

Volgende week gaan we het nog een keer proberen, hopelijk met betere omstandigheden en wie weet, lukt het dan wel om Meiny en Sonny onder water te krijgen.

Onderwaterfoto’s: Markus Roth

Links:

http://www.murexdive.com/

Dit bericht delen

Avatar
Pim van Schendel

Ik ben Pim, duik sinds 2003 en inmiddels al vele jaren woonachtig in Manado, Noord-Sulawesi, Indonesie. Ik werk bij Murex Dive Resorts en doe van alles en nog wat hier, van instructeur tot marketing tot guest relations. Ben vader van 2 kids.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *