Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – De eerste duik van het jaar samen met Lia

Locatie Bergse diepsluis

 

Voor John is de eerste duik van het jaar een feit! Hij is weer lekker onderwater geweest met de GoPro en heeft samen met zijn buddy Lia stokken voor de sepia’s geplaatst.

k neem deze keer de Gopro mee met een groothoek voorzetlens van Inon mee om uit te proberen, ik had hem al in het zwembad geprobeerd en toen was ik al overdonderd door het resultaat vandaag dus uitproberen in het buitenwater.

We zijn redelijk op tijd en het is op maandag lekker rustig aan de duikstek we maken nog een praatje en bespreken waar we de nieuwe sepia stokken zetten en hoeveel we er met zijn tweeën mee kunnen nemen.

Na wat bundeltjes met stokken te hebben gemaakt en ons om hebben gekleed gaan we richting het water.

Mijn droogpak is eigenlijk afgeschreven dus ga ik het gewoon nat proberen en dat is eigenlijk al weer een tijdje geleden, op hoop van zegen dus.

Ik loop het water in en het eerste straaltje koude water loopt mijn natpak in brrrrrr! Dat vakt heek even tegen maar na een paar minuten ben ik er al weer aan gewend.

We gaan richting oude stokken om te kijken wat er van over is en we willen daar weer wat stokken bijzetten, ik weet niet wat sepia’s beweegt om naar een bepaald plek te gaan maar op die plek heb ik al elk jaar sepia’s gezien bij de stokken die ik daar heb gezet.

We vinden het referentie punt en gaan op zoek naar de oude stokken maar helaas we vinden ze niet we zwemmen terug naar het referentie punt en gaan naar een nieuw stekkie om de stokken te zetten.

Terwijl Lia de laatste stokken de grond in duwt begin ik te filmen met de Gopro, het zicht is matig en als ik een meter of 3 van Lia aflig zie ik eigenlijk alleen maar een wazige silhouet, maar met de Inon voorzet lens erop lig ik een metertje van Lia en krijg ik ze toch helemaal in beeld.

We zwemmen terug richting de trap en ik wil nog even naar mijn dahlia kijken, gewoon even kijken of ik hem ziezo terug kan vinden na bijna 5 maanden niet te hebben gedoken.

Ik moest even zoeken naar het goede bodem profiel en en toen zag ik hem al in de verte staan.

Het is geen echte beauty maar ik vind het nog steeds schitterend om te zien, ik weet ook niet hoe oud een dahlia kan worden maar deze zit er al een poosje, alstijd op dezelfde steen maar hij is wel een paar keer verschoven van de ene kant naar de andere kant en van het midden naar beneden.

We zijn een uurtje onderwater geweest en ik heb nog niet echt koud alleen mijn tenen zijn een beetje koud en ik ben bijna door mijn lucht dus word het tijd om er weer uit te gaan. Het water uit, omkleden de spullen opruimen en dan nog een bakje koffie met een koek onder een stralend zonnetje, wat wil je nog meer.

Ik heb het duiken in die 5 maanden niet echt gemist maar de eerste keer na zo’n lange tijd was toch heel lekker. Lia dank voor de duik, het was weer top.

Duik 710. Maandag 13-04-2015. Bergse diepsluis, Nederland.
Ik ben 60 minuten onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 11 graden, het zicht was matig tot redelijk, ik ben max 9,1 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief