Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Blog / Indonesië - algemeen

Jouw Passport to Paradise!

Met een ‘Passport to Paradise’ is reizen pas echt leuk. Eén reis, drie locaties en spectaculaire duiken. Dat is de ‘Passport to Paradise’ in Noord-Sulawesi.

De Indonesische provincie Noord-Sulawesi ligt in het hart van de Koraaldriehoek. Deze regio staat voor ongelooflijke wandduiken in het Bunaken Marine Park, wrakken, critters en riffen in Manado Bay, kleurrijke koraalriffen rond het eiland Bangka en ’s werelds beste muck-duiken in de Lembeh Strait.

Wellicht heb je van deze duikbestemmingen van wereldklasse gehoord, maar weet je dat ze allemaal dicht bij elkaar liggen? Het is heel goed mogelijk om deze drie unieke duikgebieden in één reis te doen – sterker nog, het is ten zeerste aanbevolen!

Vier geweldige duikgebieden

Bunaken Marine Park was een van de eerste beschermde maritieme gebieden in Indonesië – en dat is te zien! De duikplekken rond dit kleine eiland kenmerken zich door duizelingwekkende koraalwanden waar het wemelt van het leven. De populatie groene zeeschildpadden is alleen maar groter geworden en op sommige duikplekken raak je de tel kwijt – zoveel zie je er in één duik.

Manado Bay herbergt een scala aan zeeleven en er zijn diverse duikplekken. Manado Bay wordt ook steeds bekender om zijn zwarte zand en de muck-duikplekken die de thuisbasis zijn van een overvloed aan ongewone critters – van talloze soorten octopussoorten tot zeepaardjes, naaktslakken en kreeftachtigen. Een duik op het Molas-wrak is geweldig en ook dan zie je een groot aantal vissen en critters. Ten zuiden van Manado Bay ligt Poopoh – in één ochtend werden daar maar liefst 385 verschillende vissoorten geregistreerd, een record!

Bangka Island is net zo mooi onder water als op het land. Dit paradijselijke eiland met wit zand is omgeven door caleidoscopische, zachte koraalriffen. Scholen met snappers, passerende rifhaaien, af en toe dugongs en allerlei aan rifvissen en critters, Bangka Island heeft het allemaal. Dit prachtige, afgelegen tropische eiland staat voor fenomenaal duiken op een plek waar je ver weg van de drukte bent.

De Lembeh Strait herbergt de hoogste concentratie van zeldzaam en ongewoon onderwaterleven op aarde. Het verkennen van Lembehs wereldberoemde muck-duikplekken is vergelijkbaar met het openen van een schatkist met critters. Zelfs de meest doorgewinterde duikers zijn onder de indruk van de soorten die hier worden aangetroffen: acht verschillende soorten hengelaarsvissen, flamboyante inktvissen, wunderpus, mimic octopus, blueringed-octopus, kortstaartinktvissen, harlekijngarnalen, tijgergarnalen, drie soorten dwergzeepaardjes, talloze soorten naaktslakken, bobbit -ormen, Ambon-schorpioenvissen en rhinopia’s, om er maar een paar te noemen!

— Wil jij de volledige diversiteit van Indonesië ervaren, kiezen uit tot wel 150 duikplekken en zo veel mogelijk duiken, dan is een ‘Passport to Paradise’ echt de duiktrip van je leven. —

Optimaal genieten en duiken!

Murex Dive Resorts bieden de mogelijkheid van een ‘Passport to Paradise’ met verblijf bij Murex Manado (duiken in Bunaken en Manado), Murex Bangka en Lembeh Resort. Duikers kiezen zelf hoeveel nachten ze op elke locatie willen verblijven en de logistiek wordt soepel afgehandeld door Murex – eindelijk een trip naar meerdere locaties met een stressvrije planning! Bij een Passport to Paradise hebben ook de transferdagen een make-over gekregen! Transfers zijn niet langer ‘zonde van de tijd’, maar juist extra duiktijd. Je gaat per boot van resort naar resort en onderweg duik je. Duik op enkele van de meest afgelegen duikplekken in de regio terwijl je in stijl (en onder water) naar je volgende bestemming gaat.

Wil jij de volledige diversiteit van Indonesië ervaren, kiezen uit tot wel 150 duikplekken en zo veel mogelijk duiken, dan is een ‘Passport to Paradise’ echt de duiktrip van je leven.

11 reacties

 1. Graag komen we volgend jaar naar Sulawesi. Staat al een tijdje op mijn bucketlist. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en tot dan.

  REAGEREN
  • we verwelkomen je graag in Noord-Sulawesi!

   REAGEREN
 2. Liever vandaag dan morgen! Ik hoop dat we snel die kant op kunnen.

  REAGEREN
  • wij hopen het ook!

   REAGEREN
 3. Daar zou ik echt graag naartoe gaan. Hopelijk kan dat dit najaar gaan gebeuren.

  REAGEREN
  • wij hopen het ook!

   REAGEREN
 4. Hoe gaat het daar? Wordt er al gesproken over heropening van de grenzen? Ik hoop zo dat het in het najaar weer kan.

  REAGEREN
 5. Het vaccinatieprogramma is hier sterk en we hopen dat het toeristenvisum bij aankomst snel wordt hersteld.

  REAGEREN
 6. Staat hoog op de bucketlist!

  REAGEREN
 7. We komen er aan!! 23 december ‘22 t/m 4 januari ‘23. Start bij Lembeh (we gaan linksom). Met zn drietjes. Heel veel zin in. 🐡🐠🐟🦀🦞
  We hopen de bluering octopus 🐙 te vinden en de hairy frogfish en meer 🤿

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief