Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Geluk is nog heel gewoon in Noord-Sulawesi

Thalassa kan niet wachten tot er weer (duik)toeristen naar Noord-Sulawesi kunnen komen. Hoe het leven daar nu is? Arjen Bokhoven geeft je een update.

Foto: Wahrmut Sobainsky

Als expats in Indonesië boffen we maar. Waar westerse landen regelmatig te maken hebben met lockdowns en alle ellende die daar uit voortvloeit, merken wij hier in Manado eigenlijk niet zo heel veel van the Big C.

We boffen omdat we hier alle ruimte hebben: door het heerlijke klimaat leven we eigenlijk constant buiten en afstand houden is makkelijker dan ooit. Het leven gaat hier verder rustig door: in de dorpen, in de stad, en uiteraard ook in het Bunaken Nationaal Park, de Lembeh Strait en de Bangka Archipel.

Kleurrijke riffen en uitbundig leven

De duiken die we recentelijk gedaan hebben, zijn niets anders dan spectaculair te noemen. De kleurrijke riffen zitten vol met de bekende schildpadden, grote scholen vlindervissen, gele snappers en trekkervissen. We zien ook vaker dan ooit dolfijnen die met de boot meezwemmen en hun acrobatische kunsten vertonen. Het lijkt soms net alsof het rif zich schijnt op te maken voor je komst!

Foto: Wahrmut Sobainsky
Foto: Wahrmut Sobainsky

We nemen met enige regelmaat Manadonese gasten mee onder water. Soms zijn dat ervaren duikers, maar meestal zijn het beginners die een Discover Scuba Dive willen doen. Het enthousiasme van mensen als ze na hun eerste duik weer boven komen blijft fantastisch om te zien.

Af en toe vindt een expat, die bijvoorbeeld in Jakarta woont, ons duikcentrum in Bahowo en neemt het er een paar dagen van in het Bunaken Nationaal Park. Even weg van de news feeds, de drukte en de stress; lekker de batterijen opladen.

Ondertussen houden we ons hier druk bezig met ons eigen Italiaanse restaurant dat afgelopen december opende voor Manadonese gasten. We zijn nu nieuwe kamers aan het bouwen, en we nemen ook nog onze leerlingen van de school mee onder water voor hun DiveMaster cursus.

Al met al zijn we voorzichtig hoopvol dat we je dit jaar weer mogen verwelkomen in het diverse en wonderschone Noord-Sulawesi!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief