Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Murex Bangka, Indonesië

Op de punt van het schiereiland in het noorden van Sulawesi, tussen de duikgebieden Bunaken en de Straat van Lembeh ligt het eiland Bangka. Een waar paradijs met een geweldige mix van duiken tussen Manado en Lembeh.

DCIM106GOPRO
Anemoonvis Manado

Je hebt hier dus de steile wanden met de meest schitterende koralen en veel vis alsmede de kenmerkende muck diving sites op het zwarte zand. Aan de zuidkant van Bangka eiland in een kleine baai met betoverend wit zandstrand bevind zich het Murex Bangka Resort. Op Bangka zijn geen wegen en naast een drietal accommodaties zijn er nog een paar kleine dorpjes en verder een dichte jungle.

Vanaf Manado luchthaven rijd je in ongeveer 60 minuten naar de noordpunt van Sulawesi. Tijdens de rit kom je door vele kleine lokale dorpjes en kun je genieten van het heuvelachtige landschap met een prachtige natuur. Langs de weg laten de lokale bewoners de kruidnagels drogen waar dit gebied zo bekend om is. Bij aankomst op het strand ligt de boot van het Bangka Island resort je al op te wachten voor de boottocht van 25 minuten naar Bangka Island. Het strand op het vaste land bestaat uit zwart vulkanisch zand zo typerend voor deze regio. Vanaf het moment dat je op de boot stapt kun je je schoenen/slippers opbergen, want die heb je gedurende je verblijf niet nodig.

Je kunt Bangka ook ‘doen’ als onderdeel van de PassPort to Paradise-trip – incombinatie met Manado en Lembeh.

Soft Coral, Bangka
Hawksbill Turtle, zeeschildpad, Manado
DCIM106GOPRO
Murex_MarkusRoth2
1406279742_1_Bangka Is_1437380316
150590311711murexbangk_1505903117

Update: maart 2020

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief