Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Ontdek het veelzijdige Noord-Sulawesi met een Passport to Paradise

Het zal je werk maar zijn! En nee, dat gaat niet vervelen. Pim van Schendel van Murex Dive Resorts gaat zelf mee op een Passport to Paradise.

Het was al even geleden dat ik de kans had om ons eigen Passport to Paradise te doen maar eindelijk mag ik weer. En wauw, wat is dat weer genieten. Normaal gesproken is mijn basis ons Manado-resort en vanuit daar ga ik geregeld ‘even’ naar de andere locaties. Maar dit keer ga ik een paar dagen naar Bangka & Lembeh.

Potvissen!

Tijdens de transfer van Manado naar Bangka begint het al goed. We zijn nog geen 15 minuten onderweg of we worden begroet door 3 potvissen. Raar eigenlijk voor deze tijd van het jaar, normaal zien we ze in april en augustus, maar dat maakt het niet minder fantastisch.

De eerste duik doen we tijdens de transfer altijd in Darunu, een duikstek in de middle of nowhere, die altijd garant staat voor heel veel macroleven. Maar het mooiste is wel het rifdak, zo veel verschillende soorten koralen die zo ver strekken als het zicht toelaat. De tweede duik doen we meestal bij het eilandje Gangga. Zijn naam – Crystal Bay – heeft de duikstek te danken aan het kraakheldere water. Een week eerder hebben gasten hier een paar dugongs gezien. Dat geluk hebben wij nu niet. Wel zien we ontzettend grote scholen rifvissen die als wolken boven het rif hangen. Voor de lunch zijn we alweer op de volgende bestemming, ons resort op het idyllische eilandje Bangka, met zijn witte strand en palmbomen.  ‘s Middags e-mails gedaan (het werk gaat voor mij door!) en ‘s avonds een nachtduik op het huisrif – Spanish Dancers, heel veel sepiaatjes en een monster van een sponge crab.

Groot en klein

We reizen verder naar Lembeh Resort. Normaal verblijf je tijdens een Passport to Paradise meerdere nachten op iedere locatie maar omdat ik met een travel agent op pad ben die niet zoveel tijd heeft, doen we een verkorte versie van de Passport to Paradise.

Onderweg maken we een duik Sahaung, een van de iconische duikstekken van Bangka en een van mijn persoonlijke favorieten in Noord-Sulawesi. Zorda de stroming stopt, gaan we het water in. Alle zachte koralen staan volledig open, wat een fantastische kleurenpracht. De scholen vis verwelkomen ons bij de afdaling. Het houdt niet op – gigantische scholen van trekkersvissen, doktervissen en blauwgestreepte snappers vergezellen ons de gehele duik. Doe daar een paar flinke witpunthaaien en makrelen erbij en het feest is compleet. Onze duikgids duikt nog even de diepte in om een pygmy seahorse aan de andere gasten te laten zien. Wij blijven hangen en genieten van alle vis en kleuren.
Voor de tweede duiken zijn we in de Lembeh Strait – een super muck dive, zwart zand vol met vreemde schepsels. We zien een hairy frogfish, flamboyant cuttlefish en nog veel meer typische Lembeh Strait-dieren.

In het fantastische Lembeh Resort staat een lekkere maaltijd klaar. Voor mij zit de trip erop, er moet weer gewerkt worden. Maar de gasten duiken nog een paar dagen in de ongeëvenaarde Lembeh Strait.

Kijk ook de film hieronder!


Wat is een Passport to Paradise? En heb je nog een reden nodig om het te doen? We hebben er maar liefst vijf voor je! Kijk hier! 

www.murexdive.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief