Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial / Blog / Instagram link in bio / Natuur

Koralen kweken met Murex

Bij Murex Resorts krijgen niet alleen de gasten alle aandacht, maar ook de natuur. Om het 35-jarig bestaan te vieren kweekt Murex koralen.

In 2018 zijn we bij Murex Resorts begonnen met een uniek project, ons zogenoemde coral farm project.  Dit was een pilot in samenwerking met Ocean Gardener en inmiddels hebben vele anderen ons voorbeeld in Indonesië gevolgd.

Sinds de pilot is er natuurlijk veel veranderd en zijn vooral de koralen gegroeid. Het is fantastisch om te zien hoe deze zich hebben ontwikkeld. Zo ver zelfs dat ook de tijd daar was om ze te verplaatsen naar een nieuwe omgeving. Op deze manier krijgen koraalriffen die – om wat voor reden dan ook – kapot zijn gegaan, weer een nieuwe kans.

Volgroeide koralen halen we uit de coral farm, stukjes ervan worden overgeplaatst naar zogenoemde ‘spiders’ die vervolgens op een kapot koraalrif worden gezet en een nieuw rif gaan vormen. Onze eerste poging mislukte helaas. Door de stroming vielen de spiders om en konden de koralen zich niet herstellen. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan en deden we een nieuwe poging.

Murex bestaat dit jaar 35 jaar en dat vieren we met nieuwe koralen. Een aantal maanden geleden zijn er 35 spiders geplaatst op ons tweede huisrif in Bangka, aande achterkant van het resort. Op een aantal stukken van dat rif zijn koralen kapot. In de video zie je hoe dat ging.

Nu is het afwachten hoe de koralen zich gaan ontwikkelen. Dit heeft tijd nodig maar hopelijk hechten ze zich allemaal goed aan de spiders en beginnen ze snel met groeien. Over een paar maanden zou de vooruitgang al zichtbaar moeten zijn. De koraalsoorten die we verplaatst hebben, zijn ‘snelgroeiende’ koralen die zich op deze plek thuis zouden moeten voelen.

Stay tuned! Over een tijdje zullen wij je een update geven.

2 reacties

  1. Kan je als gast meehelpen?

    REAGEREN
    • Hoi Joris, ja, als gast kun je ook meehelpen. We doen excursies naar de coral farm, duikend of snorkelend. Je kan meehelpen met het onderhoud maar we doen ook cursussen zodat je zelf alles kan leren over koralen kweken en hoe alles in zijn werk gaat. Tijdens die cursus leer je van alles over diverse koraal soorten maar leer je ook zelf aanplanten van koralen.

      REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief