Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Indonesië - algemeen / Indonesië - Reisideeën

Lembeh Resort, Indonesië

Dankzij de afgelegen locatie staat het Lembeh Resort op het eiland Lembeh garant voor een exclusief en ontspannen verblijf. Tropische tuinen en exotische fauna vormen een natuurlijk decor, terwijl luxe en elegantie standaard zijn. je verwachtingen zullen niet alleen worden waargemaakt, ze zullen worden overtroffen.

Accommodatie en restaurant

De smaakvol ingerichte kamers en bungalows van Lembeh Resort zijn strategisch gepositioneerd met uitzicht op de oceaan of de tropische tuinen. Je hebt keuze uit 13 Luxe Cottages, 6 kamers met uitzicht op de tuin of een villa op het klif, compleet met privézwembad, 180° uitzicht over de Lembeh Strait én privé butlerservice. De Luxe Cottages bieden uitzicht over de Strait en hebben een badkamer in de halfopen lucht. Voor groepen en families is het mogelijk twee Luxe Cottages naast elkaar te boeken.

Lembeh Resort biedt een uitgebreid ontbijtbuffet en lunches die zowel internationale als Aziatische smaken combineren met verse lokale ingrediënten. Het diner is à la carte en een mix van de heerlijkste Indonesische en internationale gerechten.

Lembeh Resort - Luxury Cottage Exterior-Murex_juni2021
Lembeh Resort - Luxury Cottage Interior-Murex_juni2021
Lembeh Resort - Luxury Cottage Bed-Murex_juni2021
Lembeh Resort - Meal-Murex_juni2021

Duiken

Vanwege de enorme overvloed aan biodiversiteit en zeldzame critters wordt de Lembeh Strait ook wel de “Critter Capital of the World” genoemd. Hoogtepunten zijn onder meer 8 verschillende soorten hengelaarsvissen, 12 soorten octopus, talrijke schaaldieren, 3 soorten pygmee-zeepaardjes en talloze soorten naaktslakken. Enkele van de meest iconische soorten van Lembeh zijn harige hengelaarsvissen, Pontohi pygmee-zeepaardjes, wonderpus en mimic octopus, mandarijnvissen, rhinopias, schorpioenvissen, flamboyante inktvissen, blauwring-octopus, Banggai kardinaalvissen en zo kunnen we doorgaan….

Lembeh staat vooral bekend om muckduiken, maar er zijn ook duiklocaties waar muck- en rifduiken samengaan. En is muckduiken niet jouw ding, geen zorgen, want Lembeh heeft ook prachtige koraalriffen!

Het duikcentrum van Lembeh Resort is het enige duikcentrum in de Lembeh Strait met mariene biologen, een fotoprofessional, een team van onderwaterfotografie en duikgidsen met een opleiding in de mariene biologie. De fulltime fotoprofessional beantwoordt maar al te graag je vragen en geeft tips zodat jij nog betere foto’s kunt maken.

Lembeh_Restaurant_view
Flamboyant Cuttlefish (Metasepia pfefferi) Lembeh Strait, Canon
Lembeh Resort - Golden Gobies-Murex_juni2021
Lembeh Resort - Dive Boats-Murex_juni2021

Er wordt gedoken in kleinere groepen, zodat je ook onder water een meer persoonlijke service krijgt. Ook kun je kiezen voor een privégids of privéboot. Nachtduiken, duiken met mandarijnvissen, blackwater-, kampvuur-, fluo- en huisrifduiken, het kan allemaal.

Bij het door Backscatter erkende fotocentrum kun je terecht voor fotografiecursussen, huurcamera’s en -accessoires, waaronder flitsers, een speciaal gebouwde droogkast (in het geval van lekkage), reserveonderdelen, apparatuur en accessoires voor onderwatervideografie, plus een 3D-printer voor het maken van nieuwe items.

Veiligheid heeft de hoogste topprioriteit en alle boten zijn uitgerust met zuurstof, complete EHBO-koffers en communicatieapparatuur. Alle medewerkers zijn getraind in reddings- en noodprocedures.

Op maat gemaakte pakketten zijn beschikbaar, evenals dagtochten naar Bangka, PADI-cursussen, materiaalverhuur, nitrox, gepersonaliseerde cursussen onderwaterfotografie en videografie, privégidsen, privéboten, snorkelen, landreizen en combinatiepakketten met Murex Manado, Murex Bangka, of neem een Passport to Paradise en bezoek 3 verschillende duikbestemmingen in Noord-Sulawesi in één reis.

Lembeh Resort - Cliffside Villa Pool-Murex_juni2021
Lembeh Resort - Camera Room-Murex_juni2021
Lembeh Resort - Coconut Octopus-Murex_juni2021
Lembeh Resort - Pool-Murex_juni2021

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief