Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Klein of groot?

Ondanks dat de kans op haaien bij Halmahera, Indonesië groot is, duikt Duikreporter Sandra Boerlage onder met haar macrolens. Of dat een goede beslissing was, zie je hier.


Datum: 1 december 2018
Duiklocatie: Halmahera, Indonesië

duikreport-call-to-action-350x85

Weer een perfecte duikdag vandaag, de kans om haaien te zien was groot. Toch maakte ik mijn keuze om met macro aan de slag te gaan. Dit was wat mij betreft een goede keuze, ondanks dat ik de eerste duik 20 minuten van de duik mijn ogen de kost gegeven heb aan de voorbij zwemmende haaien. Prachtige beesten zijn dit ook om te zien. Toch  blijft mijn voorkeur uitgaan naar het kleine spul, dus terwijl de rest in het blauw bleef kijken naar de haaien ging mijn hoofd het rif in op zoek naar het kleine spul. Al snel ging ik bij alle duiken op in mijn fotografiebubbel en met behulp van de gids was er genoeg om vast te leggen. Het lijkt wel of ze de inhoud van een aquarium leeggegooid hebben voor vandaag, zoveel was er te zien. Zelfs verschillende pigmee zeepaardjes in overvloed.  En gewapend met mijn macrolens en diopter krijg ik deze wonderlijke kleine wezentjes op de foto. Voor het oog al bijna niet te zien en dan    proberen ze op mijn camera scherm te vinden heeft wel wat pogingen gekost.

Bij de safety stop konden we lekker boven het rif hangen en waren er de nodige goby’s die uitdagend hun hoofd uit hun schuilplaats staken. Zodra je dan wat dichterbij kwam begonnen ze aan hun kiekeboe spel. Waar ik met veel lol aan mee heb gespeeld.

2 reacties

  1. Leuk om te lezen en mooie foto’s.

    REAGEREN
  2. Dank je wel Lars, we hebben ons helemaal uit kunnen leven met fotograferen.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief