Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: Sea Turtle Deluxe

DuikeninBeeld testte in het voorjaar van 2018 een reeks snorkelmaskers. Dit vindt ons testteam van het Sea Turtle Deluxe masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Het Sea Turtle Deluxe snorkelmasker is een opvallende verschijning. Het is een rond masker met een kliksnorkel. Dat klikken werkt trouwens goed – de snorkel zit snel vast en is maar op een manier te bevestigen. De snorkel sluit niet af op een o-ring, maar op silicone dat aan de binnenzijde zit. Wanneer we het masker opzetten, zit het enigszins strak waardoor je de veer van de snorkel tegen je hoofd voelt drukken – niet prettig. De bolling van het masker geeft een lichte vertekening.

Die lichte vertekening ervaren we ook in het water – het lijkt alsof je naar een 3D-film kijkt zonder 3D-bril. Je moet blijven focussen, vooral als je dichtbij iets bekijkt. Bij objecten veraf lijkt het een stuk minder. Het strakke gevoel van het masker trekt wel weg, maar helaas blijft de veer onprettig tegen het hoofd aan drukken. Het ademgemak is goed en het waterloosventiel werkt prima. Het snorkelmasker beslaat bij één tester heel licht langs de rand, maar niet storend.

Echter, vanwege het vertekende beeld zouden de testers dit masker niet zo snel kiezen.

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief