Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: SEAC Unica

DuikeninBeeld testte in het voorjaar van 2018 een reeks snorkelmaskers. Dit vindt ons testteam van het Unica masker van SEAC.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

De montage van de snorkel gaat erg makkelijk en met een goed hoorbare klik –  het is meteen duidelijk dat de snorkel goed zit.

Het snorkelmasker opzetten is ook eenvoudig. De elastische banden zijn van goede kwaliteit en zitten prettig. Het ademcomfort boven water is goed, net als het zicht. Wel vormt zich bij het ademhalen een heel klein beetje condens in het masker, maar dit verdwijnt bij inademen. Bij elke ademhaling ontstaat er ergens in het masker een geluidje, dat ook tijdens het snorkelen hoorbaar is.

In het water beslaat het masker ook licht, maar ook nu is dat bij inademing weer weg. Bij de ademhaling vibreert het masker licht en is het eerder vermelde geluid hoorbaar. Sommige testers ervaren een drukpunt op het voorhoofd.

Minpuntjes zijn de vibratie en het geluid, maar verder is het een fijn masker met goed zicht en een waterloosventiel dat zijn werk naar behoren doet.

GoPro-houder: Optioneel
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Los leverbaar
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja, met duidelijke illustraties
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief