Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: Rucanor

DuikeninBeeld testte in het voorjaar van 2018 een reeks snorkelmaskers. Dit vindt ons testteam van het Rucanor masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Ouch! Groot op de verpakking van het Rucanor masker staat ‘Diving Full Face Mask’. Fout! Met dit soort maskers kan je niet duiken, al wordt de verwachting nu wel gewekt. Gelukkig staat in de handleiding wel duidelijk dat het masker alleen voor snorkelen bedoeld is, maar als je die leest, heb je het masker waarschijnlijk al gekocht….

We krijgen de snorkel moeilijk aan het masker vast – er is geen klik en geen borging. Uiteindelijk lukt het.
In ons testmasker zit een membraan los… Na het opzetten doet het masker zeer bij de randen, maar als het eenmaal zit, zit het goed en ademt het prettig. Wel beslaat het venster licht.

In het water ondervinden we met dit masker een groot probleem: het loopt voortdurend vol! Wij konden niet zien of het aan het membraan van het uitblaasventiel of aan iets anders lag, maar er was niet mee te snorkelen. Dit snorkelmasker van Rucanor is in onze ogen geen aanrader.

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja, Engelstalig
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief