Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: Subea Easybreath

DuikeninBeeld testte in het voorjaar van 2018 een reeks snorkelmaskers. Dit vindt ons testteam van het Subea Easybreath masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Het Subea Easybreath (voorheen: Tribord) snorkelmasker ziet er aantrekkelijk uit en wordt geleverd in een tasje in dezelfde kleur.

Hoe je de snorkel moet monteren, valt niet te missen. Er zit een sticker met ‘click’ op en we horen ook ‘click’. De siliconen rand is erg soepel en zacht en sluit goed af op het gezicht. Het gezichtsveld is groot. Het elastische bandenstel zit prettig.

In het water adem je prettig en kan je goed om je heen kijken. We hebben geen last van een beslagen venster. Het waterloosventiel werkt prima.
Tijdens de test hadden we het idee dat het masker sinds de vorige test in 2017 licht is aangepast, en uit navraag bij Subea blijkt inderdaad dat de siliconen rand is verbeterd. Dit komt het draagcomfort absoluut ten goede.

De Subea Easybreath is zonder meer een prettig snorkelmasker.

Wel een opmerking: bij dit snorkelmasker wordt een uitgebreide gebruiksaanwijzing in meerdere talen geleverd, maar je moet er haast een studie voor gevolgd hebben. Zou de gemiddelde snorkelaar weten wat ‘niet-gestabiliseerde cardiorespiratoire aandoeningen’ zijn? En wat de relevantie is voor snorkelen? Op een aantal punten roept de gebruiksaanwijzing dan ook meer vragen op dan dat er antwoorden worden gegeven.

GoPro-houder: Optioneel
Glazen op sterkte: Optioneel
Reserve onderdelen: Optioneel
Verpakking: Tasje in zelfde kleur als masker
Gebruiksaanwijzing: Ja, in meerdere talen, wel ingewikkeld
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Nee

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief