Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: Atlantis

DuikeninBeeld testte in het voorjaar van 2018 een reeks snorkelmaskers. Dit vindt ons testteam van het Atlantis masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

De Atlantis heeft een makkelijk te bevestigen snorkel die afsluit met een o-ring. Het siliconen voelt zacht maar toch stevig aan en het sluit goed af. De elastieken banden trekken makkelijk aan en blijven goed zitten.

In het water merk je dat er in de siliconen rand verstevigende nokjes zitten: deze worden door de waterdruk tegen je gezicht aan gedrukt. Boven water merken we dit niet maar in het water voelt één tester het lichtjes. Het masker beslaat heel licht bij het uitademen maar de condens verdwijnt direct bij het inademen. Het gezichtsveld is goed evenals het gemak van ademhalen.

Over het geheel genomen vinden onze testers de Atlantis een prettig masker met goed zicht.

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja, Nederlandstalig
Maat: S/M en L/XL

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

1 reactie

  1. Ik merk bij het Atlantis snorkelmasker dat er net zoveel lucht langs mijn ogen stroomt bij het uitademen als bij het inademen. Al beslaat het masker nagenoeg niet vraag ik me af of ik niet enorm veel CO2 zit te recyclelen. Als je wat opgewonden bent treed duizeligheid en de behoefte om het masker te willen afzetten snel in.
    Dit gaat wel over het oudere masker. Ik ben benieuwd naar het nieuwere 3.0 masker van het merk. Ook is er veel optische vertekening boven de neus, iets wat ik met de Subea Easybreath niet ervaar. De 3.0 lijkt een wat gewijzigd zichtdeel te hebben.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief