Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: Caruba Pro

DuikeninBeeld testte in het voorjaar van 2018 een reeks snorkelmaskers. Dit vindt ons testteam van het Caruba Pro masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

De snorkel van de Caruba Pro wil niet vastklikken. Het kost enorm veel kracht en een van onze testers krijgt het echt niet voor elkaar. Met vereende krachten krijgen we de snorkel uiteindelijk bevestigd.

Boven water geeft het masker een vertekend beeld alsof het ‘glas’ vies is of niet overal even dik is. We krijgen een vertekend beeld van de wereld om ons heen.
Opzetten gaat makkelijk, de banden zijn van goede kwaliteit en het snorkelmasker zit comfortabel. Ook ademhalen gaat soepel en het venster beslaat niet.

In het water verandert er eigenlijk niet zo veel. Het masker zit nog steeds comfortabel, het ademt nog steeds makkelijk, het waterloosventiel doet zijn werk en het zicht blijft vertekend en wat  onscherp. De vraag is dus of je wil snorkelen met een vertekend beeld. Wij niet in elk geval.

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Geen tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief