Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: Caruba Swift

DuikeninBeeld testte in het voorjaar van 2018 een reeks snorkelmaskers. Dit vindt ons testteam van het Caruba Swift SM-S1 masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

De snorkel van de Caruba Swift SM-S1 klikt vast met een clipje – heel makkelijk, het kan maar op één manier. Het masker zit oké, niet goed, niet slecht. Wat wel vervelend is, is dat het bij uitademen, ook boven water, meteen licht beslaat.

Om de Caruba Swift SM-S1 goed aan te laten sluiten op het gezicht moet je de banden, die zelf van goede kwaliteit zijn, behoorlijk aantrekken – de pasvorm is dus minder. In het water komt nog een extra nadeel van de strakke banden naar voren: onder de kin zit een hard puntje dat door de strakke banden en de waterdruk onprettig op de kin drukt. Bovendien voel je aan de bovenkant van het masker de harde kunststof rand ook tegen je gezicht drukken. Maar op deze manier loopt er in ieder geval geen water in je masker.

Het zicht is redelijk te noemen, maar ook in het water beslaat het masker licht. Daarbij maakt het ook nog eens bij het in- en uitademen een snurkend/schurend geluid en lekt er lucht via het orinasaal kapje. Het waterloosventiel lekt een beetje en werkt alleen als je het hoofd rechtop uit het water tilt – niet echt een ontspannen positie bij het snorkelen.

Vanwege de combinatie van bovenstaande ervaringen is dit snorkelmasker wat ons betreft geen aanrader.

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Nettasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief