Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: Puluz Freebreath

DuikeninBeeld testte in het voorjaar van 2018 een reeks snorkelmaskers. Dit vindt ons testteam van het Puluz Freebreath masker (model PU251g).

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

De montage van de snorkel van de Puluz gaat makkelijk – alleen voelen en horen we niet dat hij vastklikt. Maar vast zit hij zeker.

Het masker met elastische banden voelt comfortabel aan op het gezicht, ook al zitten er nokjes in de siliconen rand. In het water heb je daar geen last van, mits je de goede maat gebruikt. Is het masker net aan de kleine kant voor je gezicht, dan voel je deze nokjes wel heel nadrukkelijk.

Het masker beslaat lichtjes, maar niet vervelend, en het waterloosventiel werkt goed. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je het masker echt goed positioneert op je gezicht, anders komt er steeds water binnen bij het snorkelen. Al met al een redelijk masker.

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Nettasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

3 reacties

 1. Goedemiddag,
  Ik heb destijds een “Freebreath full face snokeling mask” gekocht. Tijdens het snorkelen, ben ik mijn snorkel kwijt geraakt.
  Ik vroeg mij af of dit onderdeel van het masker apart te bestellen is.
  Kunt u mij hierover informeren en eventueel aangeven wat de kosten daarvan zijn?

  Met vriendelijke groet,
  August Herbonnet

  REAGEREN
  • Wij durven het niet te zeggen. Heeft u al geïnformeerd bij de winkel waar u het masker heeft aangeschaft? Of anders contact opnemen met de fabrikant?

   REAGEREN
 2. Heb ik ook eens gehad. Masker van een paar tientjes. Reparatie ging vele malen meer kosten. Nieuwe kopen was goedkoper.

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief