Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: Gadgy

DuikeninBeeld testte in het voorjaar van 2018 een reeks snorkelmaskers. Dit vindt ons testteam van het Gadgy masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Ai… het eerste wat ons opvalt, is de tekst op de verpakking: ‘Dive Mask’. En dat je met een snorkelmasker gaat duiken, is nu precies niet de bedoeling  – je kunt immer je oren niet klaren als je onder water gaat. Een absoluut verkeerde benaming van het artikel dus.

Zonder kracht te zetten kunnen we de snorkel op het masker bevestigen. Alleen, hij klikt niet vast en gaat te makkelijk weer los.
De Gadgy is -zoals de meeste maskers- verkrijgbaar in meerdere maten, maar pas het wel want zowel S/M als L/XL valt kleiner dan de andere maskers die we hebben getest. Voor het bandenstel is goed materiaal gebruikt. Met het masker op hebben we prima zicht.

Dat goede zicht heb je ook in het water, al beslaat het masker licht. Het waterloosventiel werkt goed.
Wat niet goed werkt, is de snorkel. Deze slaat bij het inademen af en toe ineens dicht waardoor je geen lucht meer krijgt. En dat is precies wat je niet wilt als je lekker aan het snorkelen bent.

Kortom, de Gadgy met zijn gebreken is in onze ogen geen aanrader.

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Nettasje
Gebruiksaanwijzing: Engelstalig met foto’s
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief