Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Curaçao

Curaçao ligt in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, circa 40 mijl voor de kust van Venezuela. Een Caribisch eiland met parelwitte stranden, een rijke culturele erfenis en karakteristieke panden in pasteltinten. Ook kan je op het gastvrije, altijd zomerse Curaçao een prachtige onderwater wereld ontdekken, vanaf een boot of direct vanaf de kust.

Algemene info

Hoofdstad: Willemstad
Aantal inwoners: 150.000
Taal: Papiamentu, Nederlands, Engels, Spaans
Valuta: Nederlands-Antilliaanse Gulden, afgekort Nafl. of Ang.; De vaste wisselkoers is US$ 1 = Nafl. 1,77
Reisdocumenten: Geldig paspoort (minimaal nog 6 maanden na aankomst geldig)
Website: www.bezoekcuracao.nl

Duiken

Mensen die naar Curaçao gaan om te duiken of te snorkelen, raken niet uitgepraat over de mooie Curaçaose onderwaterwereld. Het eiland heeft prachtige natuurschatten onder de zeespiegel. Er zijn wel 40 verschillende gebieden op Curaçao waar men terecht kan met in totaal 65 locaties waar men kan duiken en/of snorkelen. De mooiste koraalriffen liggen vlak langs de kustlijn. Enkele bekende duikplekken zijn onder anderen: Mushroomforest, Superior Producer Wreck, Tugboat, Lover’s Beach, Vaersenbaai en Car Wrecks. Klik voor meer informatie over het duiken op Curaçao.

Beste reistijd voor duikers?

Gehele jaar door

998aa2408a992d06482bb93548ca3c

 

Klimaat

De gemiddelde temperatuur het gehele jaar door is overdag 31.2 °C en ’s nachts 25.6 °C. Celsius. De watertemperatuur is gemiddeld 22 graden Celsius.
Curacao_landeninfo_okt2012__7_

Wat kun je op Curaçao nog meer doen?

Architectuurwandelingen, mountainbiken, jeepsafari, quad rijden, zeilen, zeevissen, catamaranzeilen, windsurfen, parazeilen, hiken, tours rond het eiland, zwemmen en duiken met dolfijnen, paardrijden, golfen, boottochtje naar eiland Klein Curaçao, kite-surfen, kajakken, genieten van wellness, kunst, festivals en evenementen, winkelen, beach tennissen enzovoort…… of even helemaal niets doen en heerlijk tot rust komen.

Wat je niet mag missen…

312 meter duiken zonder nat te worden
Toeristen die op een unieke, spannende en veilige manier de zee willen ontdekken, zonder nat te worden kunnen vanaf halverwege juli bij Substation Curaçao terecht. Substation Curaçao is de enige diepzeeduikboot ter wereld waarin toeristen tot maximaal 312 meter de zee in zullen duiken.  Substation Curaçao ligt in Bapor Kibra, wat maar 10 minuten rijden is vanuit Willemstad.
bd1b63639a

Er kunnen twee passagiers met de bestuurder mee in de diepzeeduikboot.
Er is ook een tweede diepzeeduikboot en hier kunnen vier passagiers in. De prijs zal ongeveer € 450, – per persoon zijn voor een duik van anderhalf uur. Het is niet goedkoop, maar wel bijzonder. Kinderen kunnen hier ook aan deelnemen. Er zullen per dag circa 4-6 duiken zijn.

Muziek spektakel van internationale allure: Curaçao North Sea Jazz Festival

Tijdens dit tweedaagse festival in augustus treedt er een breed scala aan internationale artiesten op. De optredens vinden plaats op het festival terrein van het World Trade Center. In de week voorafgaand aan het festival, dompelt het eiland zich onder in jazz, soul, hip hop en R&B met diverse live acts, allemaal uiteraard met een Caribische tintje.

De informatie in de rubriek Landen-/Regio-info worden aangeleverd door de officiële toeristische instantie van het land/de regio of door de PR-vertegenwoordiging in Nederland en/of België.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *