Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Curaçao, perfect voor jou!

Het mag weer! Curaçao is weer open voor een heerlijke duikvakantie. Relaxed Guided Dives, een van de Dive Academy’s van IDD World, neemt je graag mee onder water.

Na vele maanden van lockdown is het eindelijk weer zover en mogen reizigers vanuit verschillende landen weer naar het heerlijke eiland Curaçao! Curaçao, waar zowel boven als onder water veel te zien en beleven is. Ideaal voor kantduiken met vele mooie baaien waar het ook voor de niet-duikers onder ons goed toeven is, maar ook wat meer afgelegen duiksites waar je weinig mensen tegenkomt. Ondanks dat veel duikplaatsen erg dicht bij elkaar liggen, toch heel divers.

Curaçao, nog niet overbevolkt door duikers en daarom juist een duikparadijs!

Voor IDD Diving Academy Caribean Relaxed Guided Dives betekent dit dat we met inachtnaming van de voorgeschreven maatregelen weer met jullie mogen duiken.

DCIM100GOPROGOPR0069.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volgelaatsmasker

Weet je dat IDD koploper is op het gebied van duiken met het volgelaatsduikmasker? Tot op heden de enige duikorganisatie die de openwatercursus zo herschreven heeft dat je er voortaan voor kan kiezen de cursus met dit masker te doen.

Nu hoor ik gecertificeerde duikers al kreunen – immers zij vinden over het algemeen dat duiken met het conservatieve masker DE manier van duiken is. Toch is duiken met het volgelaatsmasker in onze ogen het duiken van de toekomst.

Duiken met dit masker opent een hele nieuwe markt van duikers. Mensen die voorheen tegengehouden werden om te leren duiken omdat ze bijv. geen regulator in hun mond kunnen houden, die bang waren voor water in het masker, die moeite hadden met het klaren van de oren. Deze mensen ondervinden het gemak van het volgelaatsmasker, waarbij je door neus en mond kan ademen, waarbij geen water in het masker komt en waarbij je meerdere manieren van oren klaren hebt.

Uit ervaring zien we dat duikers die hun open water cursus met volgelaatsmasker hebben gedaan, aan het eind van hun cursus zo ontspannen zijn onder water dat ze ook open staan om te leren omgaan met een conservatief duikmasker. Ze doen dan als het ware de ‘conservatief masker duiken’ specialty en zijn dan voor beide manieren gecertificeerd.

Van intro tot instructeursopleiding

Natuurlijk biedt Relaxed Guided Dives niet alleen duiken met het volgelaatsmasker. Je kan bij ons terecht voor introductieduiken en alle cursussen vanaf open water tot en met de instructeursopleiding. Omdat Relaxed Guided Dives een Course director en een Examiner in huis heeft, kunnen wij ten allen tijden een ITC inplannen of cross-overs organiseren.

Al onze cursussen kunnen flexibel worden ingepland. Wil je tijdens je vakantie leren duiken maar niet je hele vakantie met lessen bezig zijn? Dan plannen we de cursus compact in. Woon je op het eiland en heb je naast je baan juist alleen bepaalde dagen beschikbaar om een cursus te volgen? Dan plannen we de cursus wat meer verspreid.

Begeleide duiken

Naast cursussen bieden wij ook gidsduiken. Elke duik proberen we op een andere locatie te doen, waardoor je niet alleen veel van het eiland ziet (en over het eiland leert (tijdens de rit naar de verschillende locaties), maar ook meer ervaring opdoet onder verschillende omstandigheden. Bij de ene locatie is de waterinstap makkelijker dan bij de andere, bij weer een andere locatie staat misschien meer stroming, enzovoort.

Zelfstandig duiken

Ook voor duikers die zelfstandig willen duiken, is Relaxed Guided Dives ideaal: centraal gelegen op het eiland, op weg naar de mooiste locaties. Met een eigen vulstation waar ook Nitrox gevuld kan worden. Altijd bereid tips te geven over de verschillende duiklocaties en andere interessante informatie over activiteiten, leuke plekjes en lekkere restaurants op het eiland bijvoorbeeld.

IDD Dive Academy Caribbean Relaxed Guided Dives op Curaçao, perfect voor jou!

Meer weten over Curaçao en Relaxed Guided Divers?

Nieuwsgierig geworden? Of al overtuigd? Bezoek onze website www.relaxed-guided-dives.com of stuur ons bericht via info@relaxed-guided-dives.com en wij antwoorden u zo snel mogelijk!

De IDD

Wil je meer weten over opleidingsorganisatie IDD en de opleidingen die je bij hen in binnen- en buitenland kunt volgen? Neem een kijkje op hun website. Daar vind je ook een overzicht van de aangesloten duikscholen.

2 reacties

  1. De mensen van Relaxed Guided Dives (Rob & Petricia) zijn leuke lieve mensen met het hart op de juiste plek voor de duiker en voor de natuur een beter ervaring op Curaçao kan je niet vinden geniet van de onderwater wereld met een full face masker bij Relaxed Guided Dives

    REAGEREN
  2. Is er alweer zicht wanneer jullie open gaan? We hopen deze zomer naar Curaçao te komen.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief