Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Rondje langs Curaçaose musea

Natuurlijk! Als je op Curaçao bent, wil je duiken. Maar er is meer te doen. Maak eens kennis met de kunst en cultuur van het eiland!

Curaçao heeft een rijke geschiedenis vol kunst en cultuur. Wie een dagje strand overslaat, kan op zoek gaan naar de verhalen van het eiland in één van de vele musea. Ontdek de aardrijkskundige geschiedenis in het Curaçao Museum in Otrobanda of duik in het maritieme verleden in het Maritime Museum bij Willemstad.

Kura Holada Museum _ Curaçao

Kura Holanda Museum

Markante musea
In het Octagon Museum kom je erachter welke band de bekende Venezolaanse ‘Libertador’ Simón Bolívar heeft met Curaçao. Hij bracht namelijk enige tijd door in het romantische Octagon: het markante achthoekige mosterdgele gebouw vlakbij het Avila Beach Hotel. Nog een markant museum is de Mongui Maduro Library in het plantagehuis Rooi Catootje. Hier heeft de tijd stil gestaan.

Het nieuwste museum
Het Savonet Museum is het nieuwste museum van Curaçao. Het ligt middenin het Christoffelpark en geeft bezoekers een kijkje in het leven van de vroegere bewoners van het eiland. Vanaf de eerste Arowak Indianen die bijna 4000 jaar geleden naar het eiland kwamen tot de huidige moderne tijd.

Bekijk een compleet overzicht van de musea op Curaçao, klik hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief