Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Duikreporter

Marloes Otten – Curaçao’s oostkust

Datum 7 maart 2012
Locatie  Curaçao – oostkust

m2De oostkust van Curacao is privéterrein en hoewel het een enorm gebied beslaat en schitterende duikplaatsen heeft, mag je het niet betreden. Gelukkig is de zee van iedereen en zijn de duikplaatsen per boot bereikbaar.

De wind waait stevig, dus kiezen we voor een snelle boot. Kapitein Niels stuurt ons met kennis van zaken over de enorme golven. Na een bumpy ride komen we aan bij de duikplaats, waar we zo snel mogelijk van boord willen om van het geschud af te zijn. En om te zien of de haaien vandaag aanwezig zijn! We maken een schitterende duik, met grote barracuda’s, een vrijzwemmende groene murene en grote hoeveelheden zachte koralen. De haaien laten zich vandaag echter niet zien, maar dat kunnen we ons wel voorstellen, want met zulke golven zouden wij ook ergens anders gaan slapen.
Aan het einde van de duik vinden we nog een kleine hengelaarsvis (frogfish), die van lelijkheid mooi wordt.m1
Er was echter al zoveel te zien tijdens deze duiken, dat de batterij van mijn camera leeg is!!! Na veel smekende gebaren en lieve glimlachjes (probeer dat maar eens met je automaat in je mond!). weet ik de camera van mijn buddy af te troggelen, om toch zelf een foto te kunnen maken.

Tijd om weer op te stijgen en op de golven terug te surfen naar de haven!
Wat een mooie kant van Curaçao deze oostkant!!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief