Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Curaçao: kantduiken of bootduiken?

Met 85 duikplaatsen rond het eiland biedt Curaçao duikers en snorkelaars vaak meer dan in één vakantie te behappen is. De diversiteit is groot – van rustige duikplaatsen in een baai met een zandstrand tot uitdagende wrakduiken of stromingsduiken. Zowel beginnende als gevorderde duikers en snorkelaars kunnen hier hun hart ophalen.

Photo: Rudgr.com

Veel duikplaatsen op Curaçao zijn goed bereikbaar met een auto en een aantal baaien en stranden zijn ook zeer geschikt voor dagtrips, omdat er op het strand ook restaurants en andere activiteiten zijn. Dat maakt Curaçao zeker geschikt voor gezinnen waarvan niet iedereen duikt of snorkelt. Op diverse stranden is ook voor niet-duikers genoeg te doen.

Vrijwel alle duikscholen op het eiland bieden ook bootduiken aan. Het duiken van de boot heeft een aantal voordelen. Je hoeft niet met je duikuitrusting aan te lopen, te water gaan is eenvoudiger, je hoeft op sommige duikplaatsen niet zo ver uit te zwemmen naar het rif en er is altijd een gids bij de duik.
Het nadeel van een bootduik ten opzichte van een kantduik is de vrijheid van starttijd en de mogelijke begrenzing van de duik door afspraken over maximale duiktijd en de luchtvoorraad van mededuikers.

De meeste duikscholen varen alleen naar duikplaatsen in de buurt van hun duikschool. Wil je naar een specifieke duikplaats, vraag dan eerst of en wanneer deze duikschool daar naartoe gaat. Er zijn natuurlijk duikplaatsen die alleen met de boot bereikbaar zijn, zoals de Blue Room en Mushroom Forest. Maar denk ook eens aan een duik richting de oostpunt van het eiland. Hier zijn schitterende duiken te maken als het weer het toelaat. Ook een dagtrip om te duiken, snorkelen of rondkijken op Klein Curaçao is zeker de moeite waard.

Avontuurlijke duikers zullen vaker kiezen voor kantduiken of een combinatie van kant- en bootduiken. Wil je meer begeleiding of gemak? Kies dan voor een bootduik of bijvoorbeeld een begeleide kantduik.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief