Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Aruba – Tips voor duikers

Ga je tijdens je vakantie op Aruba duiken? Wij hebben een paar tips voor je.

Kies de juiste duikschool voor de duiken die je wilt maken. Niet alle duikscholen duiken overal. De meeste duikscholen blijven in de omgeving van de thuishaven, dus houd daar rekening mee als je graag naar een specifieke duikplaats wilt. Let ook op de grootte van de duikgroepen of het aantal duikers aan boord. Sommige duikscholen maken vooral korte duiken met grote groepen en vooral Amerikaanse duikers. Andere duikscholen werken met kleinere groepen, kleinere boten en bieden ook kantduiken aan.

Een 3 mm lang neopreen pak of shorty is voldoende als je op Aruba gaat duiken. De watertemperatuur is tussen de 26 en 29 graden Celsius.

Omdat de meeste duiken vanaf de boot gemaakt worden, wordt er veel met vinnen met een gesloten hiel gedoken, waar je met blote voeten in gaat. Ben je van plan om ook vanaf de kant te duiken, overweeg dan om duikschoenen en vinnen met open hiel mee te nemen – er zitten zee-egels!

Op Aruba kun je veel mooie wrakduiken maken. Let op dat je de wrakken niet aanraakt. Er leven veel steenvissen en vuurwormen en er zit vuurkoraal op de wrakken. Ook om verwonding of huidirritatie te voorkomen kun je beter niets aanraken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief