Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Nieuw droogpak voor Lia en nieuwe flitsarmen voor mij

Datum 19-10-2015
Locatie  Bergse diepsluis

Een’uitprobeer’-duik. Lia gaat met haar nieuwe droogpak onder en Duikreporter John gaat zijn nieuwe flitsarmen proberen.

Duik 763
Lia heeft een nieuw droogpak en ik heb nieuwe armen voor mijn flitsers om groothoek mee te fotograferen dus ideaal om deze duik alles eens uit te proberen. Lia gaat in duiken in haar nieuwe droogpak ze moet nog uitloden en omdat ze een heel ander onderpak heeft weet ze niet precies hoeveel ze nodig heeft dus word het een uitlood duikje.
We starten deze duik eens vanaf het strandje gewoon omdat makkelijk is het os dan heel lang ondiep als we dan iets moeten veranderen kunnen we dat zo doen. Als we omgekleed zijn gaan we te water, Lia gaat eerst proberen of ze onder komt ze heeft voor deze gelegenheid maar 100 bar in haar fles zodat Lia aan het einde van de duik goed kan zien hoeveel lood ze echt nodig heeft.
De start is niet goed Lia komt moeilijk onder en heeft dus net iets te weinig lood bij gelukkig kan ik wel een kilo missen omdat ik altijd een paar kilo te veel bij heb speciaal voor te fotograferen zodat ik aan het einde van de duik toch makkelijk op de bodem kan blijven hangen. Ik krijg 2 kilo van Lia en ik geef 3 kilo aan haar en ze kan daarna makkelijk onder dus ze zat qua lood in de goede richting.
Onderwater is het zicht schitterend, helaas schijnt de zon niet maar we kunnen makkelijk 10 meter ver kijken in het ondiepe gedeelte, schitterend!09-PA193673
Ik ga mijn nieuwe armen testen, eerst had ik Lockline armen en daar heb ik 5 jaar mee gedaan en op zich waren het goede armen maar voor macro waren ze niet precies wat ik wou hebben omdat ik mijn flitsers niet overal kon krijgen waar ik ze wilde hebben. De nieuwe armen waren al heel goed voor macro maar net tekort voor groothoek dus ik heb wat delen toegevoegd en ze zouden nu precies goed van lengte moeten zijn.
Lia heeft genoeg lood en ligt als een echte DIR duiker in het water, mijn flits armen zijn helemaal goed en het zicht is super dus dat moeten super foto’s worden.
Er is niet veel groot leven te bespeuren zoals harders en zeebaarzen volgens mij zijn die al vertrokken maar het is toch wel bijzonder dat super goede zicht.
We komen nog bij onze sepia stokken en daarna gaan we weer terug richting het strand. Als we ondieper gaan geeft Lia aan dat ze naar boven gaat, bovenwater geeft ze aan at ze niet meer onder kan blijven en weer wisselen lood ik geef 3 kilo aan Lia en ik krijg daar 2 voor terug en we gaan weer ondiep verder.
Na een klein uurtje zijn we weer terug bij het strandje en beëindigen de duik ik denk dat de duik voor ons beide geslaagd is, Lia de droogpak is helemaal top en mijn flits armen zijn bijna perfect ik moet ze nog een klein beetje positiever maken wat betreft drijfvermogen.
Na de duik nog een bakje koffie en een koek en praatje maken en de maandagochtend duik zit er weer op, Lia bedankt voor de duik.

 

Ik ben een uurtje onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 11 graden, het zicht was goed, ik ben max. 7,1 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief