Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto / Reizen

Snorkelen met zeeschildpadden – Het verhaal achter de foto

Thomas Van Puymbroeck, die in april bij ons in beeld is, ging op bezoek bij de zeeschildpadden van Curaçao. Wat de chaos in de achtergrond is? Hij vertelt het in zijn verhaal achter deze foto.

Playa grandi (ook wel bekend als Playa Piskado) is een klein, maar erg populair strandje aan de westkust van Curaçao. Je kan er een dagje heerlijk relaxen op een strandstoel, maar dit kleine vissersstrandje is vooral geliefd bij waterliefhebbers en fotografen. Het is een ideale plek om te snorkelen of te duiken en door de authentiek Curaçaose vissersbootjes is het een prachtige locatie voor het maken van foto’s, boven én onder water. De vissersbootjes varen ’s morgens vroeg uit en sommige vissers bereiden ter plekke de te verkopen visvangst voor op een stenen plateau aan de waterkant. Bij een mooie zonsondergang is het niet moeilijk om te begrijpen dat dit prachtige kiekjes kan opleveren. Maar dit tafereel heeft nog een tweede troef, de vissers gooien de niet verkoopbare stukken en ingewanden van de vissen terug de zee in en hierdoor wordt er veel leven aangetrokken in de baai.

Scholen vissen wemelen rond het ponton, de pelikanen wachten rustig hun beurt af, maar de echte blikvangers in de baai zijn de zeeschildpadden. Playa Grandi is dé topspot op Curaçao om te snorkelen of duiken met deze prachtige dieren. Al van aan de waterkant, maar zeker zodra je je hoofd onder water steekt, zie je een schildpad. En dat allemaal op nog geen 5 meter van de waterkant en op een paar meter diepte. De dieren zijn zo gefocust op de visresten dat ze de duikers lijken te vergeten en helemaal niet mensenschuw zijn. Dat heb ik dan ook proberen weer te geven in deze foto. De schildpad gaat rustig zijn gangetje terwijl boven water een bende snorkelaars uit zijn dak gaat omwille van deze schildpad.

Thomas Van Puymbroeck is deze maand ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:

Vermoeiende doejong

Een koppeltje sepia’s

Gered door een zeemeermin

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

1 reactie

  1. Geweldig he, hoe die dieren gewoon hun ding doen.
    Hier een foto maken zonder snorkelaars is net zo moeilijk als dat proberen bij de Tugboat.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief