Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Curaçao - algemeen / Reizen / Snorkelen / Snorkelen op reis

Snorkelen met zeeschildpadden

Schildpadden zijn sierlijk, rustig en meestal niet schuw. De ideale snorkelmaatjes dus! Wij zetten de beste plekken op een rij waar je kunt snorkelen met schildpadden. Aanvullen mag! 

Griekenland, Zakynthos

Je hoeft niet ver te reizen om schildpadden te zien. Ze leven ook in de Middelandse Zee! Bij het Griekse eiland Zakynthos kun je in verschillende baaien de Caretta Caretta, de onechte karetschildpad, tegenkomen. Met name aan de zuidkant van het eiland vind je ze. Gerakas Beach is één van de schildpaddenstranden. Daar is ook een informatiecentrum.
Deze schildpaddensoort is het meest wijdverspreid over de wereldzeeën en komt altijd terug naar het strand van geboorte om daar vervolgens zelf de eieren te leggen.

Aruba, Arashi en Boca Catalina

Schildpadden kun je tijdens het snorkelen bij Aruba overal tegenkomen, maar Boca Catalina en Arashi staan vrijwel garant voor een ontmoeting met een of meerdere van deze bijzondere dieren. Maar liefst vier verschillende soorten schildpadden komen voor op Aruba, maar de meest geziene soorten zijn de karetschildpad en de groene schildpad.
Bij Boca Catalina kun je vanaf de kant snorkelen. De schildpadden komen hier graag om van het zeegras te grazen. Naar Arashi kun je met de boot, het is eigenlijk net te ver om te zwemmen. Vaak zie je de schildpadden al vanaf de boot. De dieren hier zijn gewend aan duikers en snorkelaars en zullen rustig hun gang gaan als jij ze met rust laat.

Curaçao, Klein Curaçao en Playa Grandi

Klein Curaçao is een heerlijke plek voor een dagtrip. Het kleine, onbewoonde eiland biedt alles waar je aan denkt bij het woord ‘paradijs’. Een lang wit strand, de azuurblauwe zee, een vuurtoren en natuurlijk schildpadden! In zee voor het lange strand aan de westkant van het eiland vind je vooral kleine schildpadden, die hier genieten van het warme water en de rustige omstandigheden.
Playa Grandi op Curaçao zelf heeft een schildpaddengeheim: tussen 12 en 14 uur komen de lokale vissers terug van hun vistocht op zee en maken ze de vis bij de steiger schoon. De restanten van de vis gaan weer overboord. De schildpadden hebben dit ontdekt en iedere middag is er dan ook een tiental te vinden die zo’n gratis maaltje maar al te graag verorbert. Vergeet niet na het snorkelen wat verse vis te kopen bij de vissers: heerlijk op de bbq na een mooie snorkeldag!

Foto: Frank de Bruin

Indonesië, Gili eilanden

De Gili eilanden zijn bereikbaar vanaf Bali of Lombok. Gili Meno en Gili Trawangan zijn de beste eilanden om te snorkelen met schildpadden. Ze komen hier tussen maart en september aan land om eieren te leggen, die dan weer tussen april en oktober uitkomen. Hoewel er het hele jaar schildpadden te zien zijn in het water rond de Gili eilanden, zijn het er van maart tot september echt veel!

Hawaiï Kahalu’u Beach Park en Kiholo Bay

Bij Hawaï’s Big Island bevindt zich de ondiepe baai van Kahalu’u Beach Park. Daar houdt een grote populatie groene schildpadden zich op. Omdat de baai zo ondiep en rustig is, is dit ook een zeer geschikte locatie voor beginnende snorkelaars en kinderen om met de schildpadden te snorkelen. Overal in de baai en langs het strand kun je de schildpadden zien, maar ze verzamelen zich vooral graag in de buurt van de rotsen aan de zuidkant van het strand.
Minder toeristisch is Kiholo Bay bij Kailua-Kona. Als de zee kalm is, vind je hier soms wel tientallen schildpadden en met een beetje geluk ben je hier alleen en hoef je de schildpadden niet eens te delen met andere snorkelaars.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief