Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen / Snorkelen op reis

Tips voor snorkelen op Curaçao

Wie gaat snorkelen in het warme water van Curaçao, ziet kleurrijke vissen en koralen. Wij hebben een paar tips zodat je er nog meer van kunt genieten.

  • Voorkom dat je koraal en ander onderwaterleven aanraakt! Het is niet alleen schadelijk voor het onderwaterleven, maar kan ook vervelende huidirritaties of verwondingen opleveren.
  • Zorg dat je een drijfmiddel hebt voor het geval je vermoeid raakt of jij je tijdens het snorkelen niet zo zeker voelt. Er zijn speciale snorkelvesten die je drijfvermogen geven, maar ook een zogenoemde poolnoodle kan je al wat drijfhulp en balans bieden.
  • Zorg ervoor dat je zichtbaar bent voor andere watersporters. Vooral in de populaire baaien kunnen er ook mensen met kajaks, peddelboards of jetski’s zijn. Draag een felgekleurd T-shirt of neem een boei mee. Omdat je grotendeels onder water bent, zullen andere gebruikers van het water je slecht kunnen zien.
  • Kijk regelmatig op om je omgeving in de gaten te houden en je te oriënteren op de kant of de locatie van de boot. Voorkom dat je te ver van de kant of boot raakt.
  • Vertrek je vanaf een groot strand of een plek waar meerdere boten liggen? Kijk dan voor je het water in gaat, of je de plek of boot aan een speciaal kenmerk kunt herkennen.
  • Zorg voor goede zonbescherming. Je verbrandt in het water snel en zonder dat je het in de gaten hebt. Draag kleding met UV-bescherming zoals een rashguard of zorg voor (koraalvriendelijke) zonnebrandcrème.
  • Ga je snorkelen vanaf de boot, dan zijn vinnen waar je met blote voeten in gaat, uitstekend. Ook als je vanaf een zandstrand gaat snorkelen is dat voldoende, maar je moet dan wel voorzichtig zijn waar je je voeten zet. Ga bij voorkeur zo snel mogelijk zwemmen en trek dan pas je vinnen aan. Op sommige plaatsen bestaat het strand uit koraalresten die scherp zijn, of begint het rif meteen aan de kant. Hier zul je niet met blote voeten kunnen lopen – je hebt dus waterschoenen en vinnen met open hiel nodig.
Curaçao watertaxi Santa Cruz Marloes Otten
Curacao_rif

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief