Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Ontdek Zeeland: Geersdijk

Zeeland heeft zo veel duikplaatsen! Ga jij mee op ontdekking? Dit keer: Geersdijk aan het Veerse Meer.

Foto: Marloes Otten
Foto: Marloes Otten

Duiken in het Veerse Meer krijgt langzamerhand meer bekendheid onder duikers en is zeker de moeite waard. Geersdijk is een duikplaats die ook geschikt is voor een dagje uit met niet-duikende familieleden. Er is een zandstrandje met kinderspeelplaats, een dixie-toilet en een afgebakend zwemgebied. De niet-duikers kun je hier op een zonnige dag dus gerust achterlaten.

Voor duikers is het ontbreken van een (hoge) dijk een positief punt. Er is een kleine verhoging tussen de parkeerplaats en het strandje, waar een goede trap is aangelegd. Te water gaan is eenvoudig vanaf het zandstrand.

Onder water vind je hier een bodembedekking van met name Japanse oesters, zakpijpen en sponzen. Opvallend is de aanwezigheid van kleur op deze duikplaats. De verschillende soorten sponzen en kolonievormende zakpijpen laten zich in alle kleuren zien.

Bijzondere aanwezige op Geersdijk is de wasroos. Deze grote anemoonsoort is beige-groenig van kleur en goed herkenbaar aan de paarse uiteinden van de tentakels. Wasrozen worden momenteel vooral op Geersdijk waargenomen.

Als je van diepe duiken houdt, ben je op Geersdijk niet op de juiste plaats. Tot 8 meter kun je hier van alles zien en kun je er langere, ondiepe duiken maken.

Houd er rekening mee dat links van de duikplaats een havenuitgang is waar je niet voorlangs mag zwemmen.

Adres

Kruising Kaaidijk en Geersdijksekaai, Geersdijk

In het kort

Veerse Meer
Geen dijk
Makkelijke instap
Geen getijden
Geen stroming
Geschikt voor beginnende en gevorderde duikers

Maak jij een (snorkel)duik bij Geersdijk? Deel je duik als Duikreporter!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief