Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Op zoek naar sepia’s

Op zoek naar sepia’s laat Duikreporter Dirk Van den Bergh zich afleiden door een platvis, grondels. een sepiola en naaktslakken. Zou hij de sepia’s dan toch nog voor de camera krijgen?

Met buddy Frank Van Reeth afgesproken bij de Bergse Diepsluis. We liggen om 11.30 uur in het water. Het is hoog tij. Doel van de duik: sepia’s!

We zijn nog maar net onder of Frank wijst een sepiola aan! Yes! Ben ik ook al blij mee! Ik ben er een hele tijd mee bezig om hem goed in het vizier te krijgen, maar eigenlijk nog niet lang genoeg. Me volgende keer niet meer afleiden voor een platvisje hé Frank! 🙂

002 sepiola 6-115765

We zakken af naar het platform en hier is het een school steenbolken die ons lange tijd bezig houdt. We zijn al een half uur aan het duiken wanneer we het platform verlaten. We duiken richting West, maar nergens zien we sepiastokken … 8 minuten later zit ik al op 100 bar en keren we ondieper terug. We zien verschillende ruwe wratslakken.

003 ruwe wratslak-115765

Naast de twee harige porseleinkrabbetjes (zie video) is deze mini groene zeedonderpad ook een leuke trofee!

005 gewone zeedonderpad-115765

Na 82 minuten gaan we er uit. Het is een beetje overleggen of we de tweede duik wel hier gaan doen: het zicht was zeer afwisselend en bij het platform zeer slecht. Maar waarom tijd verliezen met ons om te kleden en te versassen naar een andere duikstek? We besluiten een tweede poging te wagen om de sepia’s te vinden en deze keer met succes! (zie video). Een iniminie kompaskwal die vol met kwalvlooien zit is ook een hele uitdaging om goed in beeld te krijgen!

006 kompaskwal-115765

De zwarte grondels zijn nog steeds druk bezig om hun nesten te verdedigen.

001 zwarte grondel-115765

We zijn allebei heel tevreden dat we de tweede duik hier gemaakt hebben wanneer we na nog eens 79 minuten bij de trap boven komen. Mijn buddy heeft weer een ijsgekoeld Duveltje bij voor mij en we besluiten op de terugweg nog iets te gaan eten in de Club. Het wordt weer later dan voorzien …

3 reacties

  1. Foutje in de tekst hierboven: het is een Groene zeedonderpad.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief