Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

Duikreporter – ook voor jou!

Leuk hè, duiken? Keer op keer weet de onderwaterwereld je te verbazen – of je nu om de hoek duikt of in een tropisch warme of poolkoude zee. En wat is er na de duik leuker dan je belevenissen delen met andere duikers, familie en vrienden? Dat kan op DuikeninBeeld – als Duikreporter.

duikreport-uploaden
DuikeninBeeld is voor en door duikers. Dat betekent dat er alle plek is voor jouw verhalen, foto’s en/of filmpjes. Je kunt ze delen met andere duikers en met niet-duikers. We stellen maar één ‘eis’ – de rode draad is duiken. Verder mag je duikreport zich onder of boven water afspelen, in zwembad of buitenwater, tijdens een beurs of een activiteit van de duikclub, in Nederlands water of wateren buiten onze grenzen. Je kiest ook zelf of je 3 regels tekst plaatst of een lang verhaal, of er foto’s bij zitten of niet, en je kunt zelfs een filmpje plaatsen. Een combinatie kan natuurlijk ook. Eigenlijk kan én mag alles. DuikeninBeeld is niet voor niets de leukste website voor en door duikers!

Hoe je Duikreporter wordt
Heel simpel… door een duikreport te plaatsen. Je kunt zelf je tekst (kort, lang of geen) uploaden naar DuikeninBeeld, samen met maximaal 5 foto’s en/of een link naar je film op YouTube of Vimeo. Eenmalig vragen wij je te registreren en een profielfoto te uploaden.
Als je foto’s uploadt, zorg dan dat ze minimaal 1200*800 pixels groot zijn en dat je ze een unieke naam geeft bestaande uit je voor- en achternaam, de datum en een steekwoord. Om een voorbeeld te geven: Rob-Snorkel_20160115_snoek.

Na het uploaden komt je duikreport binnen enkele werkdagen op de website. Wij delen het daarna ook via onze Facebook-pagina en Twitter. De kans is dus groot dat heel veel duikers meegenieten van jouw duik!

Echt voor iedereen!
Vele duikers gingen je al voor. René Weterings bijvoorbeeld, die al sinds het eerste begin van Duikreporter in 2012 zijn verhalen en foto’s plaatst. «Ik vind het leuk om mijn actuele duikbelevingen in zowel beeld als woord met anderen te delen. Het geeft mijn duiken toegevoegde waarde en het is leuk om te horen of lezen dat mijn duikreports door anderen ook daadwerkelijk gelezen worden.» En nog altijd is René actief!

Nog zo’n Duikreporter van het eerste uur is John Landa. Hij deed al verslag van zijn duikbelevenissen in een eigen blog en plaatst zijn reports sinds een aantal jaren ook op DuikeninBeeld. «Voor mij zijn de duikreports een soort logboek, ze zijn ook allemaal voorzien van foto’s en of een filmpje.»

Ester van den Doel duikt graag in Zeeland, maar reist ook over de wereld. «Ik hoop via mijn duikreports anderen te interesseren voor plekken waar je misschien niet meteen aan denkt om naar toe te gaan.» Oman, Vietnam, Kreta, Portugal én Zeeland, je komt het tegen als je op haar naam zoekt. Duikreporter Carla van Westing kan er kort over zijn: «Gewoon keileuk om anderen te laten lezen hoe leuk het is om te duiken en hoe mooi het onder water is!» Harry Brummelhuis plaatst zijn verhalen en tegenwoordig ook filmpjes. Duiken is voor hem ontspanning en door te schrijven verwerkt hij zijn ervaringen. «Bovendien levert het mij nieuwe contacten op met gelijkgestemden uit heel Nederland en soms daarbuiten.»

Er zijn Duikreporters die één keer hun verhaal of filmpje delen, weer anderen doen verslag van speciale momenten en er is ook een groep duikers die van elke duik een verslag maakt. Hoe vaak je plaatst, bepaal je helemaal zelf!

Leuk om te doen én leuk om te lezen!
Het plaatsen van één duikreport is leuk, maar als je het vaker doet, wordt DuikeninBeeld niet alleen een soort logboek voor jezelf, maar vormen je duikreports ook een bron van inspiratie voor andere duikers. Veel duikers gaan na het lezen van een duikreport toch eens kijken op een andere duikplaats of lezen hoe het duiken op minder bekende bestemmingen is. Of genieten gewoon van de verhalen, foto’s en films van Duikreporters!

Waar wacht je nog op? Je eerste fans heb je al – dat zijn wij namelijk!

duikreport-uploaden

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief