Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Dahlia’s spotten op de Kerkweg

Bij het zoeken naar zeedahlia’s raakt duikreporter John Landa in eerste instantie zijn buddy kwijt, in plaats van iets te vinden. Samen weten ze even later echter een indrukwekkende hoeveelheid dahlia’s te lokaliseren.

Duik 899
De duikplannen voor vandaag zijn eerst een duik aan de Kerkweg en daarna nog een duik aan AJP om eventueel het zeepaardje te vinden en tegelijkertijd mijn 900e duik vieren.
We komen aan op de parkeerplaats van de Kerkweg en het regent pijpenstelen we wachten nog even in de auto tot het wat minder word. Eindelijk word de regen wat minder en kleden
we ons om om daarna het water in te gaan.

06-J9180057-56234

We gaan op dahlia jacht, Lia had wel eens een dahlia gevonden net waar je naar beneden gaat richting de reefballs we gaan proberen om deze te vinden tijdens deze duik. Gisteren had ik mijn duiklamp opgeladen en hij was al na een half uur vol. “Dat klopt niet” waren mijn gedachten en dat bleek ook te kloppen want na een half uur had ik alleen nog maar een heel zwak lichtje over, gelukkig had ik vorige week een nieuwe backuplamp gekocht die nu goed van pas komt.

07-J9180047-56234

We zoeken maar we vinden in eerste instantie niks. Ik maak nog wat foto’s van een kreeft en als ik daarmee druk bezig ben raak ik Lia kwijt. Ik zoek nog even en ga daarna even boven kijken. Na een tijdje komt Lia boven en roept hier zitten 3 dahlia’s bij elkaar. Ik zwem naar Lia toe en we gaan gezamenlijk naar beneden (het is hier max 2,5 meter diep) we moeten weer even zoeken en we hebben de eerste snel gevonden. Hij is mooi van kleur maar helaas is hij half gesloten na een paar foto’s is de 2e ook al snel gevonden deze is ook mooi van kleur en hij staat mooi open na een paar foto’s gaan we op zoek naar de derde dahlia.

08-J9180032-56234

De derde dahlia moet in de buurt staan maar we kunnen hem niet vinden jammer genoeg. Het gekke van alles is dat ik aan de Kerkweg dit stukje bodem nog nooit heb gezien want ik ga meestal gelijk ondiep links of rechts om zoveel mogelijk de reefballs te ontwijken. We gaan de rand over en volgen de staande wand daar komen we nog 2 dahlia’s tegen. Af en toe laat de zon zich zien en dan is die steile wand schitterend , de wand en als je daar overheen kijkt zie je een afwisselend landschap van oestervelden of zandbodem, sommige oesters zijn mooi bekleed met kleurige kolonievormende zakpijpen ik vind de Kerkweg dan ook de mooiste duikstek van de Grevelingen.

09-J9180029-56234

We gaan weer ondiep om terug richting de instap te gaan maar voordat we eruit gaan kijken we nog even naar de ondiep dahlia aan de rechterkant van de instap. Hij staat er schitterend voor dus het word tijd voor een foto momentje na een paar foto’s besluit ik nog op zoek te gaan naar die andere dahlia die hier nog geen 2 meter vandaan staat maar helaas ik krijg hem niet gevonden daarna besluiten we er maar uit te gaan.

1-lumishootJ9180084-56234

Leuk dat je steeds nog voor mijn nieuwe dahlia’s vind en dat het elke keer een verrassing is hoe ze er uit zien, deze dieren (ja ja dit zijn dieren) zijn allemaal anders een andere kleur, dikke of dunne tentakels, andere tekening de een is heel mooi de andere wat minder maar toch is het elke keer leuk om een nieuwe dahlia te vinden. Ik ben ongeveer 90 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:30 uur te water gegaan, de water temperatuur was 16 graden, het zicht was goed, ik ben max. 5,7 meter diep geweest.

Dit bericht delen

John Landa

Mijn naam is John Landa ik duik sinds 2007 ik duik voornamelijk om te fotograferen en te filmen, duiken zonder een camera kan ik me nauwelijks voorstellen. Ik schrijf al jaren een blog over de duiken die ik maak.

2 reacties

  1. Prachtig verhaal met dito foto’s

    REAGEREN
    • Bedankt Bas.

      REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *