Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Avondduik aan de Bergse Diepsluis

Datum 20 juni 2013
Locatie Bergsediepsluis

Geen zwembad maar wel een mooie avond aan de dijk…

 

bds_20-06-13__4_Het is donderdagavond en normaal is het dan de trainingsavond in het zwembad van onze duikclub. Maar het zwembadseizoen is even afgelopen en eind augustus kunnen we daar weer terecht. Een paar jaar geleden zijn we begonnen om in die tussentijd naar de dijk te gaan voor een duik en een gezellige afterdive. Ik zet dan op onze clubsite een oproepje waar en wanneer we gaan duiken en meestal komen er wel wat leden op af die anders toch richting zwembad gingen.

We verzamelen rond 19:30 en iedereen regelt z’n buddy. Ik ga met Sebastiaan via fb-chat hadden we al afgesproken om sepia’s te gaan kijken. We tuigen onze spullen op en trekken onze pakken aan. Pff, wat is het warm om je in je pak te hijsen. Snel richting het water om af te koelen. Ik leg even uit hoe we gaan duiken en we gaan onder.

bds_20-06-13__2_We zakken af langs de dijkwand. Het zicht onderwater is redelijk te noemen. We zijn even onderweg en dan zie ik al 1 sepia. Hij blijft even bij ons in de buurt en gaat er dan vandoor. Even verder door komen we mijn 1e bamboestokkencirkel tegen. Aan deze zitten wel wat sepiaeieren. Maar geen sepia te bekennen. We gaan weer verder en komen bij John L z’n stokken aan. Daar ook geen sepia’s meer te bekennen. Maar wel volle stokken met eieren. We gaan richting de andere bamboe-cirkels en daar zijn iets van 8 sepia’s nog actief bezig met hun ding te doen. We hangen er even bij en ik maak wat foto’s. Dan opeens is het zicht 0. Achter ons komen wat duikers voorbij die enorme stofwolk achterlaten. Dus zicht weg en sepia’s weg. Ik gebaar dat we richting de dijk gaan en daar is het gelukkig weer beter. Er zwemmen wat jonge steenbolken rond en wat harders.

Na 35 minuten draaien we om en gaan ondiep terug. Onderweg komen we nog 1 sepia tegen die zag er al niet mee zo geweldig uit. En we komen weer in stofwolken van mededuikers terecht. We gaan dan nog maar wat ondieper waar het zicht beter is. Na 54 minuten zijn we weer terug bij de trap.

bds_20-06-13__6_De zon is inmiddels aan het ondergaan. Wat is dat toch mooi om naar te kijken. We gaan eruit. Spullen uit en opbergen. Het is tijd voor de nazit ‘afterdiven’. Iedereen heeft een stoeltje bij of zet de duikkist erbij om op te zitten. Hapjes en drankjes komen langs. We praten na over de duik en wat andere zaken en rond 23:00 rijden de laatsten richting huis. Het was weer gezellig deze 1e avondduik! Op naar de volgende maar dan op woensdagavond!

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief