Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Anemoonduikjes

Het Veerse Meer en de Oosterschelde, daar duikt Duikreporter Leendert dit keer onder. En als een ‘happy’ duiker komt hij na zijn duiken het water uit.

Het is een beetje raar weer de laatste tijd. Vaak veel wind en ook nog eens uit de verkeerde hoek. Ik wilde eigenlijk weer eens achter de Zeedahlia’s aan bij de Nieuwe Kerkweg maar de wind dus… Moest ik niet weer eens naar Geersdijk? Hans had daar zeker 4 Wasrozen (Anemonia viridis) gevonden. Het zicht schijnt er ook best goed te zijn. De tweede duik kan ik dan bij Plompe toren doen op de LW kentering. Daar zijn altijd wel een paar indrukwekkende clusters Zeeanjelieren (Metridium senile) te vinden. De 8mm fisheye wordt dan ook op het huis geplaatst. We gaan weer voor groothoek. Bij Geersdijk aangekomen is er niemand. Ik parkeer mijn auto tussen het fietspad en het strand. Scheelt weer lopen. Even later lig ik er in. Hans had aanwijzingen gegeven in zijn app maar na een half uur zoeken heb ik niets gevonden. Gelukkig vind ik er uiteindelijk eentje maar niet op de plek waar ik dacht dat ze zouden zitten. Het maakt verder niet uit. Ik kan een paar aardige plaatjes schieten. Via de sepiastokjes en een vaatwasrek zwem ik weer terug naar de instap.

20230725_015P7254534-123121

20230725_022P7254541-123121

Ik moet zeggen, het is best fris bij het omkleden. Dat zijn we van vorige zomers niet meer zo gewend. Na de lunch is het tijd om terug richting Schouwen te gaan. Ik ben ruim op tijd maar als ik bij de trap wil parkeren is een Belgische camper mij net voor. Hij parkeert onhandig schuin voor de trap. Duikers? Er stapt een man uit. Ja, hij gaat ook duiken. Ik rijd om de camper heen en parkeer aan de andere kant. Als het tijd is om te water te gaan is er echter nog geen activiteit te bespeuren bij de buren. Met nog 2 andere Belgische duikers (eentje met een werkelijk enorme bierbuik) daal ik de trap af. Hmmm, het zicht is wel wat minder dan de vorige keer en veel anemonen zitten ingetrokken. gelukkig niet allemaal zodat ik toch nog aan de slag kan. Een wulk (Buccinum undatum) kruist mijn pad en even verderop doet een Noordzeekrab (Cancer pagurus) of hij stoer is.

20230725_044P7254563-123121

20230725_102P7254621-123121

Geen slijmvisjes vandaag helaas. Ik ben best happy met deze duik. Weer terug bij de trap komt de buurman ook net het water uit. Hij is er dus toch nog ingegaan. Naast mij staan nu 2 andere Belgische duikers die er nog niet eens waren toen ik te water ging maar toch voor mij het water uit zijn. Die moeten ook een heel kort duikje hebben gemaakt. Ze zijn wel blij want ze hebben een “putske van 34 meter” gevonden. Dat verklaart een hoop.

Totale duiktijd 150 minuten, watertemp,: 19 graden.

20230725_107P7254626-123121

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief