Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Dompelen

Locatie Bergsediepsluis

 

De tijd van de dag, het weer en alle andere omstandigheden wijzen richting een duikje aan de Bergediepsluis. Prima keuze bleek achteraf!

Na meer dan een week niet duiken, wordt het wel weer eens tijd. Wel willen we eerst wat uitslapen na een zeer drukke week, dus laten we de kentering lopen . Het idee was ‘we zien wel’ . Aan de hand van de tijd, het weer en alle andere omstandigheden.

Als we riant uitgeslapen en ontbeten hebben gaan we onze spullen in de auto pakken en vertrekken rustig richting……de Bergsediepsluis. Niet zo ver rijden, en na de melding afgelopen week, dat er nog een sepia is gezien, lijkt deze niet zo favoriete stek, toch wel aantrekkelijk.

Als we aankomen ziet het er echt heel druk uit. Allemaal opleidingen, kun je meteen zien aan de hoeveelheid mensen in dezelfde pakken, met onzekere uitstraling. Maar gelukkig hebben die ook altijd veel meer tijd nodig om te water te komen. Ook plenty clubduiken. Het wemelt van de zuurstofkoffers en duikleiders. Het is gewoon zo, we hadden ons hier op voorbereid, dus niet mauwen verder.

140628-dib3

We kleden ons om en gaan met het idee ‘even lekker dompelen, druk of niet’ richting de trap. We gaan onder en besluiten om rechts te gaan. Heerlijk rustig, met af en toe een vinslagje, bewegen we ons voort. We zien ieniemini zeenaaldjes, zo schattig. Ook een heleboel krabbetjes en het wemelt van de grondeltjes. Prachtige bruine plooislakken en tot mijn grote vreugde, een sepiolaatje! Zo’n schatje, en hij blijft een hele tijd bij ons. Weer een nieuwe waarneming voor Harry, zeker leuk, maar deze schatjes maken mijn duik ook altijd helemaal tot een goeie! Als we uitgespeeld zijn met hem, gaan we rustig verder terug richting de trap. Echt een heerlijke duik!

140628-dib2

We liggen dik 70 minuten te dobberen in het zoute water. Echt genieten, gewoon morgen weer! Op de parkeerplaats horen we van de mannen naast ons, dat ze de eerste duik een sepia hebben gezien, links van de instap. Ze gaan er nog een keer voor. Wij hebben een afspraak, dus gaan terug naar Brabant. We hebben de zondag nog.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief