Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Daniel Versteeg – Eindelijk weer een dagje duiken zonder extra afspraken!!

«How I love diving!» Zo eindigt Daniel zijn Duikreport. Dat moeten haast wel mooie duiken zijn geweest. Lees en kijk zelf.

Datum 23-08-2015
Locatie eiland Tholen

Eigenlijk stond deze week een zondag ingepland om een duik op de Noordzee te maken. Deze werd helaas naar de Zaterdag verschoven en mij ging dit niet lukken daar ik op Zaterdagen altijd op het werk moet zitten.
Het weer voor het weekend zou er goed uitzien en het plan werd gesmeed om deze dag te gaan duiken in mijn geliefde Zeeland. Eerst maar even wat vrienden benaderd om te zien of zij toevallig ook mee wilde. Een stel gaf aan het leuk te vinden om mee te gaan dus de planning zou er als volgt uitzien.
Duik 1 op de HW kentering bij Vuilnisbelt, een duik tussendoor op de Bergse Diepsluis of Stavenisse en duik 3 van de nieuwe trap op Sint Annaland naar het strandje. 6:45 uur. De wekker gaat. Yes, eindelijk…….. het zonnetje schijnt. De camera staat reeds klaar. Spullen inladen en op naar Zeeland. De dag ervoor helaas gehoord dat onze buddy’s niet in de gelegenheid waren om mee te gaan dus Caar en ik vertrokken met veel zin richting Tholen.
Aangekomen op de stek……. Hoe eh. Een hoop auto’s die reeds aanwezig waren met nog meer duikers. Het viel mij op dat er nogal veel zuiderburen aanwezig waren. Naast ons stond er nog 1 ander Nederlands kenteken op de parkeerplaats. Houden de Nederlanders nou gewoon van uitslapen?
Aangekomen bij de trap gingen de vinnen aan en begonnen we aan onze duik. Lekker rustig tegen de stroming in. Na een half uur duiken nog geen kentering, en weer 10 minuten later nog steeds niet. Uiteindelijk maar het signaal aan Caar gegeven om terug te gaan. Zo zie je maar. De kentering laat zich niet altijd op tijd zien.3
Duikstek 2 werd de Bergse Diepsluis. Even een snullelduikje tussen de vele andere duikers door. Nog even een bakkie koffie gedronken bij de heren en dames van Live2Dive. Over een kleine anderhalve week zullen op hetzelfde moment aanwezig zijn in Egypte als ons gezelschap. Dat zal dus dolle pret met zich meebrengen.
Gedurende deze duik het gebruikelijke leven gezien. Ik was op een gegeven ogenblik wel geconcentreerd bezig met een idee en toen ik opkeek zag ik een 10-tal zeebaarzen rond mij zwemmen. Echt een prachtig gezicht.
Het was nu het begin van de middag. Eerst maar even relaxen op het strandje van Sint Annaland. Het was nog steeds prachtig weer en vele dagjes mensen namen het ervan.Het eerste plan was om tussen de kenteringen door van de trap te driften naar het strandje.
4Het weerbericht was echter dat er regen aan zou komen dus wij zijn maar eerder het water in gegaan. Op de kant kwamen we John, Adriana, Marcel en Inge nog tegen. John en Adriana gingen duiken en Marcel en Inge zouden de boel op de kant in de gaten houden. Eerst maar weer de lange wandeling naar de trap.

Mental Note to myself…….. zo een stuk lopen met een dubbelset naar het trapje in 28 graden is geen goed plan.
Eenmaal aangekomen bij het trapje wist ik niet hoe snel ik het water in moest. Eerste blik onder water. 20cm zicht. De wind kwam uit het oosten en alles bij de kant werd omgewoeld door de golven. Eenmaal onder bleek het onder de 6 meter flink op te klaren. Een brede glimlach van oor tot oor. Ruim 8 meter zicht. Wauw. Sint Annaland op zijn best. Direct al aan het begin werd ik getrakteerd op een grote school ( +30 ) Steenbolken. Caar zag deze helaas niet op tijd. Jammer.De stroming dreef ons heerlijk rustig naar het strandje toe en onderweg werden we getrakteerd op heel mooi rustig onderwaterleven. De vissen lieten zich goed benaderen en er waren veel bruine plooislakken te vinden. Helaas was het lastig deze goed op de foto te zetten. De houding was niet naar mijn zin en dan ga ik er geen tijd aan verspillen. Er was genoeg te zien. Na een kleine 50 minuten gaf mijn tank aan dat het echt tijd was om te op te stijgen.
Onderweg terug naar de auto kwamen we Wim en Arie nog tegen. Eenmaal bij de auto aangekomen was het snel spoelen en omkleden. We waren net niet op tijd….. dikke druppels kwamen omlaag. Snel in de auto dan maar en hup, naar huis.

Onderweg lekker nog even gegeten bij Hetty’s langs de N59. Super patat daar.
Wederom een heerlijke dag.

How I Love Diving……….!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief