Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

DuikeninBeeld op Nature Talks 2018 – inspiratie, beleving en kennis

Ook dit jaar organiseert DuikeninBeeld een speciaal onderwaterprogramma op Nature Talks – voor de duiker, voor de onderwaterfotograaf, voor de snorkelende of wadende natuurfotograaf en voor iedereen die van mooie beelden houdt. Mis het niet op zondag 11 november! 

Foto: Nico van Kappel

Nature Talks is het jaarlijkse festival voor natuurfotografie. Twee dagen lang komen de mooiste beelden van de natuur onder en boven water uit alle hoeken van de wereld langs. Er zijn workshops, er is een expositie en er is een fotobeurs.

Ook voor iedereen die onder het wateroppervlak de natuur wil vastleggen, is er op zondag 11 november een speciaal programma dat wordt georganiseerd door DuikeninBeeld. Dit programma is niet alleen voor duikende fotografen, maar ook voor iedereen die snorkelt, die net begint of al heel ver is op het gebied van onderwaterfotografie én iedereen die de wereld onder water bewondert.

Filip Staes

Mick Otten

Indrukwekkende sprekers en beelden

Arthur en Mathijs van Blikonderwater nemen je mee in het zoete water van Nederland – beekjes en plassen waar ze soms tot enkelhoogte in filmen en fotograferen, een fascinerende wereld die voor veel mensen verborgen blijft. Mick Otten beoefent een speciale tak van de fotografie – in vitro. Hij legt onderwaterwezens op kunstzinnige manier vast. Nico van Kappel is het voorbeeld dat je ook als natuurfotograaf de omgeving onder water prachtig vast kunt leggen. Je vindt hem snorkelend in Zeeland. Filip Staes is een topper in de internationale wereld van de onderwaterfotografie en presenteert drie heel verschillende gebieden, het Indonesische Raja Ampat, het koude, kleurrijke water van Zuid-Afrika en de heldere meren van Tirol.

Blikonderwater.nl

Filip Staes

Speciaal voor wedstrijdfotografen komen Willem Kolvoort en Alexander Koenders, beiden jurylid van het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie naar Nature Talks. Zij leggen aan de hand van wedstrijdfoto’s uit waar zij tijdens de jurering op letten en waarom een foto nog zo mooi kan zijn, maar niet wint. Met mooie beelden uit Nederlands zoet en zout water.

Special gast is dit jaar de van oorsprong Belgische onderwaterfotograaf Fred Buyle. Wereldwijd zet hij zich in voor de bescherming van de oceanen. Maar weet je dat hij al zijn foto’s op één ademteug maakt en alleen gebruikmaakt van natuurlijk licht? Tijdens de speciale presentatie voor DuikeninBeeld vertelt hij hoe hij dit doet.

Fred Buyle in actie

Programma

10.30 – 11.15 uur   Willem Kolvoort en Alexander Koenders – Wedstrijdfoto’s vanuit het perspectief van de jury (van het ONK 2018)
11.45 – 12.30 uur   Nico van Kappel – Onderwaterfotografie zonder duikbrevet
13.00 – 13.45 uur  Blikonderwater – De wereld net onder het wateroppervlak
14.15 – 15.00 uur   Mick Otten – Zeedieren fotograferen als kunstvorm
15.30 – 16.15 uur   Filip Staes – Tirol, Zuid-Afrika en Raja Ampat onder water
17.00 – 18.15 uur   Fred Buyle – Onderwaterfotografie op één ademhaling en met alleen natuurlijk licht
(programma en tijden onder voorbehoud, duur van de presentatie bij benadering)

Wanneer en waar?

Nature Talks is op 10 en 11 november in De Reehorst in Ede. Het DuikeninBeeld-programma is op zondag 11 november vanaf 10.30 uur. Met een ticket voor DuikeninBeeld heb je toegang tot het hele DuikeninBeeld programma inclusief de hoofdgast. Ook kun je naar de andere onderdelen van het basisprogramma van Nature Talks zelf, de expo en de fotobeurs. Andersom zijn bezoekers met een basisticket voor het festival ook welkom bij het DuikeninBeeld-programma (maar exclusief Fred Buyle).

Tickets

Je kunt nu je tickets voor het festival bestellen op de website van Nature Talks. De DuikeninBeeld-tickets vind je bijna onder aan de lijst met mogelijkheden. De prijs van een ticket voor het hele DuikeninBeeld-programma plus het Nature Talks-basisprogramma, de expo en de fotobeurs bedraagt 29,95 euro (zie ook speciale aanbieding hieronder!)

BESTEL TICKETS

Speciale actie voor nieuwsbrieflezers

Houd dinsdag de nieuwsbrief van DuikeninBeeld in de gaten! Met de speciale code (die in de nieuwsbrief staat) kun je tot en met donderdag kaarten voor het DuikeninBeeld-programma bestellen voor slechts 22,50 euro (in plaats van 29,95 euro). De aanbieding geldt tot en met 1 oktober, dus wees er snel bij!
Krijg je de nieuwsbrief nog niet, zorg dan dat je je vóór dinsdag 25 september 12 uur registreert.

Tot 11 november!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief