Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Alexander Koenders en Willem Kolvoort – Onderwaterfoto’s vanuit het perspectief van de jury

Op zondag 11 november organiseert DuikeninBeeld op Nature Talks 2018, het festival voor de natuurfotograaf, een speciaal programma waarin de onderwaterwereld centraal staat. Een speciale interactieve sessie is gewijd aan wedstrijdfotografie. Hoe kijken de juryleden van het ONK Onderwaterfotografie 2018 naar foto’s? Interessant voor iedereen die aan wedstrijden deelneemt, dat ooit wil gaan doen of het vaak niet eens is met de jury!

Foto: Marlène Terpstra, ONK 2017

Misschien herken je het wel… Je hebt deelgenomen aan een wedstrijd onderwaterfotografie, je bent ervan overtuigd dat je een topfoto hebt gemaakt, je vrienden zijn laaiend enthousiast, alleen de jury deelt jouw en hun mening niet. Geen leuk gevoel!
Dat jureren mensenwerk is, staat buiten kijf, maar in het kader van een wedstrijd en het jureren gelden als basis bepaalde criteria. En zelfs dan… ook juryleden zijn het niet altijd met elkaar eens en dat is voer voor discussie.

Tijdens Nature Talks 2018 zullen Alexander Koenders en Willem Kolvoort, respectievelijk jurylid voor het zoute en het zoete water bij het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie, dat werd georganiseerd door de Nederlandse Onderwatersport Bond, aanwezig zijn. Aan de hand van wedstrijdfoto’s zullen zij uitleg geven hoe zij te werk zijn gegaan en tot hun oordeel kwamen. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen en in discussie te gaan.

Heb je meegedaan aan het ONK, dan mag je dit niet missen! En wil je in de toekomst aan wedstrijden deelnemen, dan kan dit een eye-opener zijn… al moet je wel beseffen dat elke wedstrijd en elke jury anders zijn.

      

Selectie van foto’s van ONK Onderwaterfotografie 2017. Van links naar rechts: Peter Borsch, Kees Opstal en Raymond Wennekes 

Wil je erbij zijn en tickets bestellen? Of wil je meer informatie over het DuikeninBeeld-programma op Nature Talks? Klik hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief