Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto-en filmnieuws: actiecamera, compact camera en foto- en videolamp

Nieuws van het foto- en filmfront! Ontdek de nieuwe Sea & Sea DX-6G compact camera, de DJI Osmo actiecamera en een bijzondere focus-/videolamp van WeeFine.

Sea&Sea DX-6G compact camera

Natuurlijk zijn wij nieuwsgierig als er een nieuwe compact camera van Sea & Sea wordt geïntroduceerd. Voor de nieuwe DX-6G set is Sea & Sea gaan shoppen bij Ricoh. De fabrikant omschrijft deze camera als een volwassen compact camera die doet wat je verwacht en zelfs net even meer! De camera is uitgerust met een 16 megapixel CMOS sensor die ook onder moeilijkere lichtomstandigheden presteert. Hij heeft een Full HD filmfunctie van 1920/30fps, een slowmotion- en een timelapsfunctie. Niet alleen de behuizing is waterdicht tot 55 meter, ook de camera zelf is tot 14 meter waterdicht. Wat zeker aantrekkelijk is voor veel fotografen, is dat de DX-6G is uitgerust met een microscopische macro-instelling waarmee je tot op 1 cm van je onderwerp scherp kan fotograferen. Dat is bijna tegen de lens aan. De accu heeft een gebruiksduur van ongeveer 300 opnamen of ruim 4 uur in stand-bystand. Laat de eerste foto’s maar komen!

DJI Osmo-actiecamera

Wellicht ken je het merk DJI van de drones. De fabrikant stapt met de Osmo nu ook in de markt van  actiecamera’s. De Osmo is waterdicht en kan 4k-video met 60fps en 100Mbit/s opnemen inclusief drie-assige digitale stabilisatie. Je kan rustig zeggen dat de Osmo actiecamera een rechtstreekse concurrent voor GoPro’s topmodel Hero 7 is. Het meest opvallende onderscheid ten opzichte van de bestaande actiecamera’s is een klein 1,4″-kleurenscherm aan de voorkant van de camera waarmee sporters en vloggers zichzelf kunnen zien tijdens het filmen. Standaard is de camera waterdicht tot een diepte van 11 meter, maar voor duikers is er ook een optionele onderwaterbehuizing voor gebruik tot 60 meter diepte. Via een 3,5 mm-aansluiting is een externe microfoon aan te sluiten. De lens is zo ontworpen dat deze geschikt is voor nd-, onderwater- en polarisatiefilters, die dan ook standaard worden meegeleverd. Daarnaast wordt een frame meegeleverd dat compatibel is met de veelgebruikte GoPro-mount, zodat de meeste accessoires bruikbaar zijn.

WeeFine Smart Focus 1000 focus-/videolamp

De lampen van fabrikant WeeFine zijn geen onbekende meer. Deze nieuwe Smart Focus 1000 past qua uiterlijk prima tussen zijn voorgangers, wat direct lekker vertrouwd oogt. De Smart Focus 1000 is een handzame en compacte onderwaterfocus-/-videolamp met een maximale lichtopbrengst van 1000 lumen. De lamp is uitgerust met een roodlichtfunctie, maar heeft ook een flitsfunctie die anders is dan andere lampen. Deze lamp kan namelijk naar keuze een flitspuls geven of juist kort uitgaan als er extern geflitst wordt. Extra bijzonder is dat de aansturing van deze functie via een optische kabel gaat. Voordeel hiervan is dat dit betrouwbaarder werkt en het beter mogelijk is om deze functie in combinatie met bijvoorbeeld een snoot te gebruiken. Ook handig, je zult door de aansturing via de optische kabel geen last hebben van ‘valse flitsen’ door het flitslicht van andere fotografen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief