Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Instagram link in bio

Top 10-noteringen voor Nederland en België op WK

Het WK Onderwaterfotografie en -film 2023 zit erop! De Nederlandse en Belgische deelnemers eindigden in de top 10 en voor fotograaf Danny Van Belle was er een bronzen plak voor zijn visportret.

Het was een pittige week op Cuba! In twee dagen tijd moesten de onderwaterfotografen Lia van Nieuwenhuizen, Danny Van Belle, Thomas Van Puymbroeck en Brenda de Vries tijdens vier duiken hun foto’s maken, en hadden onderwaterfilmers Jos van Zijl en Gery Beeckmans net zo veel tijd om hun filmopnamen te schieten en aansluitend hun film te editen. Spannend en de ontknoping kwam zaterdagavond tijdens de prijsuitreiking.

Voor België was er brons: Danny Van Belle (B) eindigde met zijn visportret op de derde plek. Ook zijn creatieve en themafoto eindigden hoog – op plek 5. Het visportret van Lia van Nieuwenhuizen (NL) was goed voor een zevende plaats. De themafoto van Brenda de Vries (NL) werd achtste en Thomas Van Puymbroeck (B) scoorde met zijn groothoekfoto een vijfde plek. Prachtige prestaties in een deelnemersveld van 50 fotografen.
Onderwaterfilmer Gery Beeckmans (B) werd vierde in de categorie lange film, op de voet gevolgd door Jos van Zijl (NL) die vijfde werd.

Hieronder laten we je de fotoseries en films zien die de onderwaterfotografen en -filmers ter beoordeling aan de jury hebben voorgelegd. Klik op een foto om de serie of de film te openen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief