Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Thomas Van Puymbroeck | WK Onderwaterfotografie 2023

Van 9 tot en met 14 oktober is het WK Onderwaterfotografie en -film op Cuba. Ook Nederland en België zijn vertegenwoordigd. Thomas Van Puymbroeck doet mee voor België.

Thomas Van Puymbroeck

Onderwaterfotograaf Thomas Van Puymbroeck doet voor België mee aan het WK. Tim Steenssens is zijn assistent. En niet voor niets! “Tim is al een paar jaar mijn trouwe buddy tijdens de wedstrijden en het klikt gewoon heel fijn – een leuke ontspannen sfeer maar toch met een zeer kritische blik!”

Ook voor Thomas is Cuba nieuw, maar hij hoopt dat het vergelijkbaar is met Curaçao waar hij wel onder water heeft gefotografeerd. Gelukkig gaat hij een week vóór aanvang van het WK al naar Cuba, zodat hij de locaties kan verkennen. De afgelopen zomer was het vooral duiken, duiken en nog eens duiken en nieuwe technieken onder de knie krijgen.

Het is zijn tweede WK, maar de eerste als deelnemer. “Ik ga vooral genieten van de hele ervaring want het is en blijft een jurysport. Als ik zelf tevreden kan terugkijken op mijn beelden dan is voor mij het WK geslaagd.”

Trots op…

“Deze half-halffoto van een koraalduivel is één van de fotos waar ik heel trots op ben. De keuze was zeer moeilijk omdat er heel wat beelden zijn waar ik enorm trots op ben, maar deze foto is eentje die ik al lang in gedachten had om te maken en die uiteindelijk vorig jaar ook gelukt is!”

Favoriete duikstek in B/NL

“De Zeelandbrug.”

Favoriete duikstek in buitenland

“Ook dat is de Zeelandbrug… Voor mij is zeeland de mooiste plek op aarde, hoe gek het ook klinkt. Ik verkies Zeeland boven alle andere locaties”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief