Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Lia van Nieuwenhuizen | WK Onderwaterfotografie 2023

Van 9 tot en met 14 oktober is het WK Onderwaterfotografie en -film op Cuba. Ook Nederland en België zijn vertegenwoordigd. Lia van Nieuwenhuizen doet mee voor Nederland.

Lia van Nieuwenhuizen

Haar tweede plaats op het ONK Onderwaterfotografie 2022 leverde Lia een ticket voor het WK op. ‘Uiteraard’ gaat ze naar Cuba met haar vaste assistent Marloes Otten. “Want,” zo vertelt Lia, “we zijn al jaren een team en Marloes houdt me scherp. Maar net zo belangrijk, we delen het plezier van het duiken met elkaar.”

Voor Lia is het de eerste keer dat ze naar Cuba gaat, Marloes is er eerder geweest. Lia kijkt er met spanning naar uit. “Het wordt een groot avontuur. Ik ga het land en de onderwaterwereld ontdekken en natuurlijk proberen het prachtige onderwaterleven zo goed mogelijk in beeld te brengen.” Met de voorbereidingen was ze op Bonaire al begonnen omdat het leven onder water met Cuba te vergelijken is. Door een vervelende val in juni kwam Lia’s deelname aan het WK nog even in gevaar – in plaats van voorbereiden in het water werd het revalideren van een gebroken heup boven water.

Maar Lia en Marloes zijn er klaar voor… let the games begin!

Trots op…

“Deze foto met Marloes in de tule is een van de vele foto’s die wij samen uren na uren, duik na duik werkelijk tot aan de grens van de mogelijkheden hebben getest, om telkens weer overnieuw te beginnen. Hierin zit alles wat en wie wij zijn, in. We vullen elkaar aan qua creativiteit en scherp blijven. En dan hebben we het nog niet over onze waanzinnige lachbuien onder water.”

Favoriete duikstek in Nederland

“Tja, dat zijn er vele – van Dreischor en de Zeelandbrug via de Beldert weer terug naar de Bergse Diepsluis, Nieuwe Kerkweg en Geersdijk.”

Favoriete duikstek in buitenland

“Eigenlijk de hele wereld, overal geniet ik van het onderwaterleven – zolang ik maar de tijd krijg om rustig mijn foto’s te maken.”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief